Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü kamu oyunu bilgilendirmek üzere,yakalanan düzenek ve materyeller hakkında bilgi verdi. 

12.11.2017  günü Hendek itfaiyesine gelen yangın ihbarı, uyuşturucu üretimi yapıldığı belirlenen evn farketilmesine neden oldu. Ardından yürütülen tahkikatlarca iki kişi göz altına alındığı belirtildi. 

12.11.2017 günü sabah saatlerinde ilçe emniyet müdürlüğü görevlilerince ilçemiz genelinde uyuşturucu madde imalat ve ticareti için kullanılan yerlere ve şüğhelilerin tespiti için yapılan çalışmalara konu yerlerden biri, olduğu anlaşılan bölgemiz. Başpınar mahallesinde bir ikamette yangın çıktığı bilgisi alınmış, itfaiye ve emniyet görevlileriyle birlikte gerekli müdahale yapılmış,  ikametin bir bölümünde ana kimyasallarla desteklenmiş ve GDO’suyla oynanmış skunk adı veriken  dişi hint keneviri yetiştirildiği görülmüş yapılan aramada saksılarda yetiştirilen 61 kök uyuşturucu madde ( yaklaşık 3 kg uyuşturucu madde elde edillebilecek)  10 adet Polson marka 600 Watlık lamba, 1 adet Mesey marka elektirik yükseltici, 2 adet Luxell marka elektrikli ısıtıcı , 1 adet Temperture ibareli ısı ve nem ölçer cihazı, 2 adet büyük filtre, 1 adet küçük filtre, 1 adet Premıer marka vantiratör, 1 adet markasız siyah renkli vantiratör, 2 adet Smart marka adaptör, 2 det 3’lü piriz elektrik kablosu , 4 metre alüminyum folyo ile  kaplanmış havalandırma borusu, 1 adet alüminyum folto ile kaplanmış  diğer tarafında perde bulunan sunta tahta ve top alüminyum folto ele geçirilmiş.

Görevlilerimizce soruşturmanın derinleştirilmesi sonucu S.V(32) ve A.T. (32) isimli şüpheliler yakalanarak gözelatına alındığı bildirilmiştir.