Sakarya  Trac ,Akut,Sakarya izci grubu ,izciler için  her  yıl  olan  Jota(Jamboree On The Air)  günü kapsamında, Akut ve  Sakarya Trac olarak  telsizcilerin  dünya ile bağlantı kurmaları  sağlandı.

Bu yılın jota  teması  afet haberleşmesi  idi.Afet ile ilgili senaryo çerçevesinde   haberleşme sağlandı.Sakarya büyükşehir  belediyesi  Hendek İtfaiye grup Amiri  Yakup Borazancı  tarafından,afet durumunda  yapılması gerekenler ile ilgili olarak Sakarya izci grubu  izcilerine bilgiler  verildi.Aktivite  kapsamında yurt içinde  ve yurtdışında  bırçok   izci ile  iletişim  kuruldu.Bu seneki afet  tatbikatının öncü üyelerinden birisi  Türkiye  idi.Sakarya  izci grubu  olarak izciler  görevlerini başarı  ile  tamamladılar.2  lider toplamda 10 izci, Hendek  Selman  Dede mevkiinde  yapılan jota  aktivitesine katılırken ,İstanbul danda  100 izci  aktiviteye  destek  verdi.

JOTİ-JOTA NEDİR ? 

Jamboree bilindiği üzere tüm dünya izcilerinin katıldığı çok amaçlı bir izcilik faaliyetidir. Burdan yola çıkarak jota'nın tüm dünya izcilerinin havada buluştuğu bir faaliyet olduğunu söyleyebiliriz.

Uluslar arası nitelikte düzenlenen bu faaliyet dünya izcilerinin, kendi ülkelerinden birbirlerini havada ziyaret etmeleriyle gerçekleşir. Bu faaliyet amatör radyocular ve internet aracılığıyla dünyanın her bir yerinden izcilere ulaşılmasını sağlar. Bu sayede izciler diğer ülkelerdeki izcilerin yaptıkları faaliyetlerden haberdar olurlar. İzcilik içerisindeki en büyük katılımı sağlayan bu faalıyet her yıl ekim ayında dünya izcilik bürosunun verdiği tarih ve saatler çerçevesinde 48 saat boyunca kesintisiz olarak sürdürülür. Faaliyet süresince çeşitli yarışmalar düzenlenir.
Amaç 48 saat süren bu faaliyette bir çok dünya izcisiyle görüşmek onlarla dostluk kurmak. Karşılıklı barış mesajlarıyla ülkelerini ve izciliklerini tanıtmaktır




İzciler Sakarya Hendek İtfaye Amirliği ile Çadır Kurarken



Sakarya  Hendek İtfaiye grup Amiri  Yakup BOROZANCI afet durumunda yapılması gerekenler hususunda bilgiler sunarken

Trac Sakarya Telsiz Muharebe Aracı Tanıtıdı, Telsiz Muharebesi konusunda bilgiler verildi


Akut Telsiz Muharebe Aracıyla İzciler Dünyanın çeşitli bölgelerin deki izciler ile iletişim kurdu