24 Derslikli Cumhuriyet İlkokulu geliyor

2018 yılı hizmet yılı

Başkan Püsküllü,2018 yılında hizmetlerde zirve yapacaklarını ifade ederken, Kaymakam Orhan Burhan’da 24 derslik Cumhuriyet İlkokulu’nun kısa zamanda yapılacağını söyledi.

Hendek Belediyesi Bayraktepe Tesisleri’nde gerçekleşen programa Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

51 km sıcak asfalt

Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula 2017 yılı ile ilgili bir değerlendirme yaparak,

“Bundan önceki toplantımızda Belediye başkanımıza mahallerimizle ilgili taleplerimizi bir dosya halinde iletmiştik. Belediyemizde 2017 yılında mahallerimize yaptığı çalışmalarla ilgili bizleri bilgilendirdi. Mesela 2017 yılında mahallelerimize 51 km sıcak asfalt yapmış, 53 bin m2 sathi asfalt yapmış. Köy konakları, stabilizeler başta olmak üzere gücünün yettiği kadar her mahallemize hizmet etmiş. Ben burada başta belediye başkanımız olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. İnşallah 2018 yılı hepimiz için daha hayırlı ve verimli bir yıl olacak. Kaymakamımıza da bize yaptığı katkıları ve zaman yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum”diyerek Kaymakam Orhan Burhan’a tüm muhtarlar adına plaket takdim etti.

Asla taviz vermeyiz

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Jandarmanın trafik uygulaması ile ilgili konuşulan bir takım konulara açıklık getirdi. Burhan konuşmasında şöyle dedi: “Türkiye’de en fazla ölüm oranı trafik kazalarında. Gerek karayollarında gerekse diğer yollarda yüzlerce kaza meydana geliyor. Bu kazalarda ölüm olduğu gibi ciddi yaralanmalar ve maddi kayıplarda meydana geliyor. Bu nedenle içişleri bakanlığı sürekli denetimlerin ve yol uygulamalarının yapılmasını istiyor. Haftanın bir gününü ilçemizde yol uygulamalarına ayırıyoruz. Emniyet karayollarında, D-100’de, jandarma ise köy yollarında bu uygulamalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan uygulamalarda trafikte olmaması gereken araçların trafikte olduğu ortaya çıkıyor ve vatandaşlarımız maalesef bundan rahatsız oluyor ve jandarma bizimle uğraşıyor diyor.”dedi

Burhan sözlerine şöyle devam etti: “Jandarmanın ve emniyetin yanlışa göz yumması diye bir şey söz konusu olamaz. Trafik kurallarına uymak hepimizin yükümlülüğü. Trafikte seyrederken kurallara uymayarak sadece kendimizin değil başkalarının malını ve canını tehlikeye atıyoruz. Emniyet güçlerimiz görevlerini yapmaya devam edecek bu konuda kesinlikle bizden esneklik beklemeyin, herkes kurallara uymak zorunda. Ancak bu uygulamalar sırasında emniyet güçlerimiz vatandaşlarımıza kötü davranır kötü söz söylerse tabii ki şikayet etmek en doğal hakkınız, bu konuda da biz buradayız”

Hendek’i birlikte yönetiyoruz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “İnşallah 2018 yılı, 2017 yılından daha başarılı daha verimli bir yıl olur. 2017 yılında Sakarya Büyükşehir Belediyemiz ve Hendek Belediyesi olarak ciddi asfalt yaptı. Sadece asfalt değil, içme suyu, kanalizasyon ve Atatürk Parkı gibi sayabileceğimiz farklı hizmetleri ilçemize sundu. Ben buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızla sürekli istişare içerisindeyiz. Yap boz işleri sevmiyoruz, önce alt yapıyı yapıp daha sonra asfalt yapma taraftarıyız. Bu kararları sizlerle birlikte alıyoruz, şehrimizi daire müdürlerimiz siz muhtarlarımızla birlikte yönetiyoruz. Sakarya ilinde ilçeler bazında yeni katılan mahallelerine en fazla hizmeti yapan Hendek Belediyesidir. İnşallah 2018 yılının kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerin yapıldığı bir yıl olmasını diliyorum”dedi.

Belediye arsa verdi

Hendek Garnizon Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün, Hendek’te 2017 yılında yapılan asayiş uygulamaları ile bilgileri paylaştı. Kaymakam Orhan Burhan toplantıda 24 derslikli Cumhuriyet İlkokulu’nun ihalesinin 1 ay içerisinde yapılacağı müjdesini vererek, okulun en geç 2018-2019 Eğitim öğretim Yılı ikinci dönemine yetişeceğini ifade etti. Burhan, Eski Yenimahalle İlkokulu’nun yerine yapılacak olan okul için belediyeye ait olan arsayı okul arsasına dahil eden Hendek Belediyesi’ne de teşekkür etti.