Hendek MYO bahçesinde yapılan törene Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Halil İbrahim SAĞLAM, 2. OSB ve ilçemizde bulunan işadamları, ve öğrenci aileleri katıldı. Yaşanan terör olaylarının acısı nedeniyle buruk bir şekilde geçen törene katılanların, manevi duyguları nedeniyle sevinçlerini ölçülü bir şekilde yaşamaya çalıştıkları gözlerden kaçmadı.  

Konuşmasına yaşanan terör olayları nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını ve hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifa dileyerek başlayan  Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN, Meslek Yüksek Okulunda eğitime yönelik faaliyetler ile tüm sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin 2800 öğrenci, 40 Akademik ve 9 İdari personelle gerçekleştirildiğini belirterek mezuniyet töreni vesilesi ile bir kez daha bir araya gelmiş olan personelini konukların huzurunda takdir etti.

Mesleki eğitimi uygulamalı bir şekilde vermeyi sağlayan ve ülkemizde 2012 yılından itibaren sadece SAÜ’de uygulanan 3+1 Eğitim Modelinin meyvelerini toplamaya başladıklarını, işbirliği yapılan işletmelere bu yıl gönderilen 369 öğrencinin işyeri eğitimini başarı ile tamamladıklarını, işletmelerden öğrencilere dair övgülü dönüşler almanın haklı sevincini yaşadıklarını belirten EREN, tüm mezunları kutlayarak, bundan sonraki yaşamlarında, gerek mesleki gerekse insanı davranışları ile SAÜ’yü en iyi şekilde temsil etme sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini, zira onların mesleki başarılarının Hendek MYO’yu onurlandıracağını da belirtti.



Ayrıca, 2015 yazında Rektörlük, Büyükşehir Belediyesi, Hendek Belediyesi, 2. OSB ve ilçemiz işadamlarının destekleriyle yürütülüp tamamlanan Hendek MYO tadilat çalışmalarına katkı sağlayan kişi ve kurumlara bir kez daha teşekkür eden Yrd. Doç Dr. Beytullah EREN, konuşmasına törene katılanların yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramlarını kutlayarak son verdi.



Törene 2015-2016 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Bölümlerinde Onur ve Yüksek onur belgesi alan öğrencilere belgeleri verildikten sonra Bölümlerinde Birinci olan öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Elektronik Teknolojisi Bölümü öğrencisi Mert DEMİREL Yüksekokul Birincisi olurken 3,97 not ortalaması ile aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Birincisi oldu. Hediyelerini takdim eden Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN öğrenciyi tebrik ederek başarılarının devamını dilediler. Tören toplu kep atımından sonra sona erdi.    
 



BÖLÜMLERİNDE BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER

 
BÖLÜM ADI-SOYADI ORTALAMA
Elektronik Teknolojisi Mert DEMİREL(Yüksekokul Birincisi) 3,97
Elektrik ve Enerji Abdul Samet AYAZ 3,74
Bilgisayar Programcılığı Çağatay SİNOPLU 3,59
Makine Resim ve Konstrüksiyon Cansu UYSAL 3,56
İnşaat Sedat BAYRAK 3,55
İşletme Yönetimi İrem TOPÇU 3,51
Muhasebe ve Vergi Uyg. Melek COŞKUN 3,46
Makine Programı Mahir YAVUZ 3,23
Pazarlama ve Dış Ticaret Osman GENÇ 3,21