Yeni Hastane’ye ilk kazma
100 yataklı Yeni Hendek Devlet Hastanesi’nin yapımına başlandı.  Hendek Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Açmalar mevkiine yapılacak olan Yeni Hendek Devlet Hastanesi D-100 ile TEM Otoyolu arasında olması nedeni ile de bölge de meydana gelebilecek trafik kazaları için de ayrı bir önem taşıyor. 
100 yataklı
100 yataklı Hendek Devlet Hastanesi için AK Parti Milletvekilleri Şaban Dişli, Recep Yıldırım, o dönemki AK Parti İlçe Başkanı Şenay Sakal ve Hendek DevletHastanesi Başhekimi Dr. Akın Kaya ile birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret ederek hastane taleplerini ilettiklerini söyleyen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ilçe halkına karşı verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

17 milyon TL

Açmalar mevkiine yapılacak olan 90 dönümlük araziyi Hendek Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığı’na devrini gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan İnci, TOKİ tarafından hastane yapımının ihalesinin yapılarak hafriyat çalışmasına başlandığını söyledi. 30 metre genişliğinde 3 km uzunluğundaki şehir bağlantı yollarını Hendek Belediyesi olarak açtıklarını söyleyen Başkan İnci, 90 dönüm üzerine yapılacak olan 100 yataklı Devlet Hastanesi’nin iş bitirme süresinin 1000 iş günü olarak ihale edildiğini iş bitirme süresinin de 12 Kasım 2014 olarak belirlendiğini söyledi.  Hafriyat çalışmasına başlanan 100 yataklı Devlet Hastanesi’nin iç donanımlarıyla birlikte 30 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.