Komisyonlara üye seçildi

Yenimahalle büyüyor, Çamlıca’ya yeni mahalleler geliyor

Toplantıda 5 Nisan Avukatlar Günü olması nedeniyle Avukat Ahmet Ay ve Bilal Barutçu’ya, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve MHP Grubu, hediye vererek Avukatlar Gününü kutladı.

Gündemde bulunan onbir madde ile gündeme ilave beş madde tek tek görüşüldü.

Gündemdeki ilk dört maddede komisyonlara üye seçimleri yapıldı. Yapılan seçimlerde Belediye Encümenine Mahmut Nedim Alkan, Bilal Deniz, Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Hasan Altuntaş, Adem Sefa, Hüdaverdi Bahadır,  Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonuna İsmail Albayrak, Sevda Salihoğlu, Engin Yapıcı, Belediye Meclisi Hukuk Komisyonuna Bilal Barutçu, Gürkan Kayıt ve Ahmet Ay seçildi.

Gündemdeki diğer maddeler,  Belediyenin 2017 mali yılı bütçesi kesin hesabı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Belediye Meclisi Denetim Komisyonu raporunun Meclisin bilgisine sunulması, Belediyemize ait Başpınar Mahallesinde 611 ada 4 parsel, 488 ada 9 parsel ile Karaçökek Mahallesi 420 parselde bulunan taşınmazların satışı için Belediye Başkanı ve Encümene yetki verilmesi,  İlçemiz Yeni Mahalle sınırlarının genişletilmesi ile ilgili komisyon raporu,  İlçemiz Aşağıçarığıkuru Mahallesi 1057 parsel ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği ile ilgili komisyon raporu görüşülerek kabul edilirken, İlçemiz Çamlıca Mahallesinin yeni mahallelere bölünmesi maddesi de İmar Komisyonuna havale edildi.

Gündeme ilave maddeler, İlçemiz Başpınar Mahallesi 118 ada 1, 2, 18 parseller ve kadastral boşluğun yer aldığı alan  ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği ile ilgili komisyon raporu, İlçemiz Kemaliye Mahallesi Muammer Sencer Caddesinde bulunan eski yapıların yenilenmesinin teşvik edilmesi için caddeye cepheli yapıların yenilemelerinde ruhsat harçlarından muaf tutulması,  İş Kazası nedeni ile Hendek 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin Kararı gereği, Sakarya 4. İcra Müdürlüğüne sunulmak üzere 660.245,86 TL lik banka teminat mektubu kullanılması için Belediye Başkanına yetki verilmesi maddeleri görüşülerek kabul edilirken, İlçemiz 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında, Adapazarı-Düzce karayoluna cepheli parsellerde mevcut “ayrık nizam+konut” imarının “bitişik nizam+konut” alanı olarak planlanması ve  İlçemiz Nuriye Mahallesi 228, 229, 230 ve 232 parsellerde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği yapılması maddeleri de imar komisyonuna havale edildi.      
        


Gündemin son maddesi olan,  Belediye Başkanının 2017 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi maddesinde, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü toplantıdan ayrıldı. Maddenin görüşülmesi Başkan Vekili Sevda Salihoğlu Başkanlığında yapılarak, oy çokluğu ile kabul edildi.