Muhtarlık mahalle sakinleri menfaatleri doğrultusunda hizmetler sunmak için canla başla çalışmalar yürüttüğünü belirten muhtar, bu açıklama nın bukadar erken yapılmasına bir anlam veremediğini ve bunu kamu oyuyla paylaşmak istediğini belirtti. 
28 Temmuz 2011 tarihin de yapmış olduğu basın acıkması sebebiyle  Hendek yeşiller – Hendek Bayraktepe muhtarı azaların dan 2. İnci Azası olarak görev yapan Bahadır KISA yeni seçim dönemin de mahalle muhtarlığı için şimdi den aday olduğunu beyan eden Bahadır KISA’ya yanıt vermek üzere bu paylaştığını belirten muhtar.
“Bilindiği üzere Halen görev yapmakta olduğum Hendek Yeşiller Mahallesi muhtarlığı isim değiştirilmiş olup, kısa zaman içersinde yeni adı olan Hendek Bayraktepe Muhtarlığı olarak kapı isimlikleri ve muhtarlık tabelaları değişiklikler yapılacağını belirtti.
 Mahalle sakinleri sorularına yanıt vermekte zorlanan muhtara , yöneltilen bazı soruları sizlerle paylaşmak isteriz.
- Biriniz muhtar diğeri aza aranız da sorunmu var ?
- Seçimlere daha 2 seneyi geçen zaman olmasına rağmen aza neyin peşinde ?
Sorularına yanıt arayan mahalle sakinleri muhtarlığa bizzat gelerek ve telefonla durumu sormaların dan ötürü bu açıklamayı yapma gereği duyduğunu belirten Muhtar Kamil KARİP  bu tarz açıklamaların şimdi den yapılması nın hiç hoş olmadığını belirtti.  
Kendi muhtarlık döneminin devam ettiğini belirten ve açıklamalarını şu şekilde sürdüren muhtar 
- “bizler medeni insanlarız , bu tarz düşünceleri olabilir ama zamanı geldiği günlerde mahalle sakinleri ile karşılıklı olarak , oturup görüşlerini dinlemeli, butarz açıklamalar da zamanın da yapmalarını öneririm” dedi

Görev yapmakta olduğumu hendek Bayraktepe muhtarlığı döneminde ve gelecek dönemde halkın vermiş olduğu destekle  gelecek dönemde de tekrar muhtarlığa aday olacağını belirtti. 
Hendek Yeşiller – Bayraktepe Mahallesi sakinleri nin Ramazan ayını kutlayan muhtar, her şeyin hayırlısı olmasını diledi.