Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus + KA219 Stratejik Okul Ortaklıkları kapsamında kabul edilen “ Happy Kids For A Better Europe With Peer Coaching “ isimli projesinin ilk toplantısı Hendek’te yapıldı.

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün daveti üzerine, Portekiz, Polonya ve İtalya’dan gelen öğretmenler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Dursun Kaplan, Öğretmenler Ali İpek, Şeymanur İpek ve Gönül Cengiz ile birlikte, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’yü makamında ziyaret etti. Ziyarette, misafir öğretmenler Başkan İrfan Püsküllü ile bir süre sohbet edip, proje ile ilgili bilgi verdi.

Ülkeler, okullar ve ilçeler arası güzel bir bağ

Başkan İrfan Püsküllü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ İnşallah Erasmus projesi ile ülkeler arasında, okullar arasında ve ilçeler arasında güzel bir bağ oluşur. Bu Dünyada hep beraber yaşıyoruz ve her ne olursa olsun dünyamız yaşanacak kadar güzeldir. Erasmus projesi sayesinde ülkelerimiz ve çocuklarımız birbirlerini tanıyorlar. İnşallah ileriki zamanlarda daha yaşanabilir, daha mutlu bir ülkede, dünyada yaşayacağımıza inanıyoruz. Misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan mutlu olduk. İnşallah ilçemizden memnun ayrılırlar “ dedi.

Başkan Püsküllü, misafirlerine Hendek hatırası çini tabak hediye edip, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Polonya, Portekiz ve İtalya’dan gelen öğretmenler de Başkan Püsküllü ’ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettiler.

“ Happy Kids For A Better Europe With Peer Coaching “ isimli proje  “ Akran Danışmanlığı “ üzerine olup, projenin koordinatörlüğü ise Cumhuriyet İlkokulu tarafından yapılıyor. Projenin partner okulları Portekiz, Polonya ve İtalya’daki ilkokullardır. Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Dursun Kaplan öncülüğünde, misafirler Hendek’te Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretleri yapıp, proje ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.