1986 dan bu güne Fırından köylere mahallelere sıcak ekmek taşıyan ve aileninde bir üyesi gibi olan  86 model Ford marka aracın hurdaya ayrılmasıyla Okkan ailesinin anılarından bir parça daha tarihe karışmış oldu..

''OKKAN'' Fırınının simgesi gibiydi.

1986 model Ford minibüs  alınıp Fırından çıkan taze ekmekleri taşımaya başladığında Fırının ve yanındaki küçük bakkaliyenin sahibi Fikir Okkan'ın Cumhuriyet tarihine adını altın harflerle yazılan Şehit emniyet müdürü oğlu Ali Gaffar Okkan Emniyet teşkilatındaki başarılı kariyerinde hızla yükseliyordu. Okkan ailesinin o dönemde sevinçlerine,acılarına Hendek'in çeyrek asırdan fazla tarihine tanıklık etti. Yeni çıkan modellere inat o teklemeden yolları devirip sıcak ekmekleri bekleyen marketlere,bakkallara köylere taşımayı sürdürü..

Trafik kanunu gereği 26 yaşını geçmesi nedeniyle trafikten men edilen Okkan fırının emektar taşıma aracı şimdi hurdaya çıktı.

Yılarca bu araçla ekmek taşıyan fırının emektar çalışanları  kendileri gibi  emektar bu araçla geçirdikleri acı dolu günleri geride kalan resimlere bakıp anıyorlar.