Ramazan ayına girmemize saatler kala Hendek Müftülüğü de Ramazan için son hazırlıklarını yaptı. Hendek Müftüsü Abdurrahman Şahin, müftülüğün ramazan programı hakkında bilgi verdi.
İşte Hendek Müftülüğü’’nün Ramazan programı: 

Ramazan öncesi tüm camiilerin temizlik, bakım ve onarımları yapıldı. Camiiler Ramazan’a hazır hale getirildi. Ayrıca bu yıl camiilerde kadınlara özel bir düzenlemeye gidildi. Kadınların camiilerde daha rahat namaz kılabilmesi için kadınların namaz kıldığı camiilerin üst katında özel bir parmaklık yapıldı. 1.40 metre yüksekliğindeki parmaklık sayesinde kadınlar camiinin alt katını ve iç kısmını görebilecekken alt kattakiler kadınların bulunduğu üst katı göremeyecek. Kadınların daha rahat ibadet etmesini sağlayan bu uygulama bir ilk.  

Yine bu Ramazan’da iki ayrı camiide hatimle teravih namazı kılınacak. Geçen sene sadece bir camiide hatimle namaz kılınırken bu sene iki camiide kılınacak. Orta Camii ve Selimiye Camii hatimle teravih namazla kılınacak camiiler. Müftü Abdurrahman Şahin teravihlerde camiilerde halkla beraber olacak. Ayrıca teravih namazlarına çocukların da gelmesi için cemaat teşvik edildi ve bütün camiilerde yaz Kur’an kursları dolayısıyla çocuklar da mukamele programına dahil edilecek.

Hendek Müftülüğü bu ramazan da 16 iftar programı hazırladı. Sarıdede Kur’an Kursu’nda okuyan çocuklar ve misafirlere yönelik olarak iftar programları düzenlenecek. 

Hendek Müftülüğü Ramazan İmsakiye takvimi basıp Ramazan öncesi Hendeklilere dağıttı. Bunun dışında Türkiye Diyanet Vakfı’dan çıkan Zekat ve Fitre Rehberi kitapçığı ile Dinimizi Öğreniyorum kitabından da 15 000 adet dağıtıldı. Son olarak Sakarya Müftülüğü’nün bastığı ama çoğaltım işi ve çoğaltım ile dağıtım maliyetlerinin tamamen Hendek Müftülüğü’ne ait olan “Sorulu Cevaplı Dini Bilgiler  Yaz Kur’an Kursu’nda buluşuyoruz” kitabı da pek yakında dağıtılacak.