Hekimler bir süredir medyada gündem konusu olan Hipokrat Yemini’nin değiştirilmesi ve aile hekimlerinin acil servislerde nöbet tutması konusuna dair açıklamalarda bulundular. Hekimlerin eylemine il dışından gelen meslektaşları da destek verdiler. 


Hendek 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi binasının önünde toplanan hekimler, acil servislerde nöbet tutulması ve Hipokrat Yemini’nin değiştirilmesi konusunda basın açıklaması yaptılar. Sakarya Aile Hekimleri Derneği’nin öncülüğünde yapılan açıklamaya Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası destek verdi. 
Sakarya Aile Hekimleri Derneği Genel Başkanı Dr. Deniz Ural, aile hekimlerine nöbet zorunluluğu getiren yasa hakkında bir açıklama yaptı. Dr. Deniz Ural Sakarya’da 2010 yılında başlayan aile hekimliği sistemini memnuniyetle karşıladıklarını, bu sistem sayesinde daha verimli hizmet vereceklerini düşündüklerini ancak süreç içinde hayayl kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Ural, kendilerine sürekli yeni bir görev, yeni bir angarya iş verildiğini ve hizmet verdikleri nüfusun da azalmak yerine arttığını dile getirdi. Ural, şunları keydetti.; “Türkiye’de çeşitli illerde olduğu gibi, ilimizde de torba yasa gereği yayımlanan nöbet genelgesiyle 1 Mayıs itibarıyle aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına hastane servislerinde, triyaj alanlarında, yeşil alanlarda, ilçelerde kırmızı alanlarda nöbet yazılmıştır... Görev tanımımızın dışında olan bu nöbetleri tutmayacağız, bu konuda da gerekli yasal süreçler başlatmış bulunmakla birlikte en büyük desteği hastalarımızdan ve kendi meslektaşlarımızdan beklemekteyiz.” 
Sakarya Aile Hekim Kolu adına konuşan Dr. Rıdvan Karagöz de medyada değiştirildiğine dair haberler çıkan Hipokrat Yemini’ni okudu. Dr. Rıdvan Karagöz’ün okuduğu yemine meslektaşları da hep bir ağızdan eşlik ettiler. Karagöz, aile hekimlerinin nöbet tutmasını gerektiren değişikliği de eleştirerek bunun aile hekimliği sistemine zarar verdiğini söyledi. Karagöz şunları aktardı; “Gelişmiş ülkelerin önem verdiği koruyucu hekimlik sisteminin yok edilmesini önlemeye çalışıyoruz. Evet acil servislerde yönetimsel beceriksizlikler yüzünden hekim sıkıntısı var. Bunu kabul ediyoruz ama bunu yama formüllerle gidremezsiniz. Bir okulda boş geçen matematik derslerine coğrafya öğretmenini sokmaya benziyor yapılmak istenen... Bizim acillerde görevlendirilmemiz acillerdeki hekim ihtiyacının sadece üzerini örtecek ve esas olarak çözülme sürecini geciktirecektir.” Karagöz yerel yöneticiler ile yaşadıkları sıkıntılar hakkında da şu ifadeleri kullandı; “Yine söyledik ki doğrularımızı sizlere anlatırken ‘yerel idareciler, sizler üzerinize alınmayın, biz sistemin iyileşmesi için çabalıyoruz.’ Ama maalesef görüyoruz ki bazı yerel yöneticiler kraldan çok kralcı bir eda ile kamuoyuna maalesef yanıltıcı haberler servis ediyor.”
Son olarak Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası adına Murat Boral konuştu. Boral konuşmasında sorunun temelinde sağlığın ticarileştirilmesi olduğunu söyledi. Esas sorunun meseleye ticari bakılması olduğunu dile getiren Murat Boral, sorunun kaynak ya da plan sorunu değil, yönetim sorunu olduğunu söyledi. Boral, vatandaşların sağlık çalışanları ile karşı karşıya getirildiğini söyledi.
Boral’ın konuşmasından sonra basın açıklaması eylemi sona erdi.