CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak Hendek gündemi ile ilgili basın açıklaması yaptı :
 
2017-2018 Eğitim Öğrenim döneminin başlandığı bu günlerde öğrenci ve öğretmenlerimize başarılı çalışmalar dileriz. Eğitimde son 15 yılda 6 kez değiştirilen eğitim müfredatı öğrenci ve öğretmenlerimizi zor durumda bırakmaktadır. Eğitimden Cumhuriyet'in, Demokrasinin, Laik düşüncenin, Atatürk ilkelerinin çıkartılmak istenmesini kaygı ile izlemekteyiz. Eğitim, tarikatlara, bir kişinin kararına bırakılamaz. Eğitim işin uzmanlarına bırakılmalıdır. İktidarın 3 yıl önce eğitimde devrim diye açıkladıkları "TEOG" sınav sisteminin bu gün kaldırılma çalışmaları başlatılması acizliktir-komiktir.
 
Hendek'te Kredi Yurtlar Kurumuna ait kız öğrenci yurtlarının cezaevine dönüştürülme isteğine CHP olarak aylar öncesinden karşı çıktık. Hendek halkının karşı olmasına rağmen, bir kişinin Kanun Hükmünde Kararname ile bu eğitim yuvasının cezaevine dönüştürüleceği Sakarya savcılığınca açıklanmıştır.
 
Bu konuyu aylar öncesinden bilen ve destek isteyenler Hendek halkına ihanet içindedirler. Bu yurtlara "oturulamaz-depreme dayanıklı değil" raporu verenlerde ülkemize ve Hendek'lilere ihanet içindedirler. Öncelikle belirtmek isterim ki, yurt binalarının bulunduğu arazi devlete bağışlanırken eğitim kurumu yapılması koşulu ile verilmişti. Devleti devlet yapan en temel özellik hak ve adalettir. Devletin kendi taahhüdüne uymaması kabul edilemez. Ankara'yı yanıltanlar ve bu yurtların taşınmasından çıkar sağlayanlar kamuya hesap vermek zorundadır.
 
Hendek,  eğitim kurumları, sanayisi, kültür merkezleri, spor tesisleri, şehir içindeki park ve bahçeleri ile huzur içinde yaşanılabilir şehir olmalıdır. Yapılmak istenen değişim Hendek'i yaşanılabilir kent olmaktan çıkartır. Seçim vaatlerinde Hendek’i üniversite ve sanayi şehri yapacağız diyenlerin amacı öğretim kurumunu cezaevine dönüştürmek olmamalıdır.
 
Hendek okullaşma oranı bakımından oldukça geri bıraktırılmıştır. Yakın il ve ilçedeki Fen ve Anadolu liselerine yüzlerce Hendek'li çocuğumuz gitmektedir. Bu durum ortadayken KYK binalarının okul yerine cezaevine dönüştürülmek istenmesi yanlış bir  karardır.
        
İktidar milletvekillerinin Hendek'imize layık görülenlere sessiz kalmak yerine Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakülte binalarını yenileme-büyütme çabasında olmalıdırlar. Yine siyasiler Eğitim Fakültesinin Hendek’ten Adapazarı merkez kampüse taşınması konusunda el altından yapılan çalışmaları engellemelidirler. Bu yanlış karardan vazgeçilip KYK binaları tekrar eğitim yuvası olarak hizmet vermesi için çaba göstermeleri gerekmektedir.
 
Geçtiğimiz aylarda ilçemizde yaşayan Suriye’li göçmenlerle yaşanan olaylar ulusal ve uluslararası basında yer aldı. Buna benzer olayların yaşanmaması için Hendek’i büyük kentlerin varoşları haline getirecek kurumların Hendek’te kurulması Hendek’in marka değerini daha da aşağılara çekecektir.
        
Cumhuriyet Halk Partisi Hendek ilçe örgütü olarak Hendek’e cezaevi kurulmasının karşısındayız. KYK Yurtlarının cezaevine dönüştürülmesinin ilçemize vereceği zarar, sağlayacağı yararın çok üzerinde olacaktır. KYK binalarının tekrar eğitim yuvası olarak kullanılması düşüncesinde olan her türlü demokratik dayanışmanın destekçisi
olacağımızı belirtiriz.

İlçemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan Fındık'a verilen fiyat üreticilerimizi memnun etmemiştir. Fındık maliyetini zor karşılayan bu fiyat politikası yanlıştır. Fiskobirlik gibi üretici kooperatifinin devre dışı bırakılmasıyla yerli fındığımızın üreticileri yabancı firmaların insafına terk edilmesi üzücüdür.

Bu hafta "Gaziler Gününü" şükranla kutluyoruz. Kurtuluş savaşımızdan bu güne Türkiye Cumhuriyetimizi korumak için şehit-gazi olanları saygı ve rahmetle anarken hayatta olan gazilerimize Allah'tan sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.
 
Reyhan Azak
CHP Hendek İlçe Başkanı