İlçemizde oldu bitti yaratıp Pınarlı köyündeki Kredi Yurtlar Kurumuna ait atıl durumdaki yurt binalarının yarı açık cezaevine dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalar yapıldığını görmekteyiz.Hendek kamuoyundan gizlenerek kapı arkalarında kotarılmaya çalışılan bu girişim Hendek ilçemize ve Hendek’de yaşayan tüm hemşehrilerimize yapılacak büyük bir haksızlıktır.


            Hendek’i geriye götürecek,  huzur içinde yaşama imajını yok ederek Hendek halkının güvenli ve huzurlu bir şehirde yaşamasını akamete uğratacak bu girişime Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak şiddetle karşı çıkacağız.

            Sakarya ilinin ikinci üniversitesini Hendek’de kuracağız,ellibin kişilik stad yapacağız, Hendek’e havaalanı yapacağız, olimpik spor tesisleri yapacağız, İlçemize Fen Lisesi kuracağız diyenlerin ortalığa çıkıp Hendek’e yarı açık cezaevi kurulması için çaba harcaması Hendek halkı tarafından ibretle izlenmektedir.Yarı açık cezaevinden önce halka verilen ikinci üniversite ve fen lisesi sözünün tutulmasını bekliyoruz.  

           Bir atasözü der ki “Bir okul açan,bir cezaevi kapatır” Hendek olarak eğitime doğru dürüst yatırım yapılmayıca, okullaşma oranı düşük olunca, geleceğimiz nokta maalesef bu olmaktadır.Yüzlerce öğrencimiz lise öğrenimi için ilçe dışına gitmektedir.Bu durumu önlemek için Fen lisesi ve Anadolu Lisesi açılmasını sağlayamayanlar cezaevi yapılması için çaba harcıyorlar. Çok yazık.

           CHP Hendek İlçe Örgütü olarak Hendek’e yarı açık cezaevi kurulmamasını istemiyoruz. İlçemizde cezaevi kurulmasını engellemek için hukuki zeminde demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz.

           Hendek’li hemşehrilerimize saygı ile duyrulur.
                        

                            Reyhan AZAK 
                       CHP Hendek İlçe Başkanı