Rasim Paşa Sinema Salonu’nda yapılan Danışma Meclisi Toplantısına Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İl Başkan Yardımcısı Serkan Cerrahoğlu, Kadın Kolları Başkanı Emine Kavakçı Tosun, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci ve yönetimleri, muhtarlar, mahalle başkanları ve partililer katıldı.

Danışma Meclisi Toplantısı Divan Seçiminin ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 Programda Hendek İlçe Teşkilatının faaliyetleri hakkında sunum yapıldı.

Bu ülke krizlere bir daha girmesin diye evet diyeceğiz

Toplantının açılış konuşmasını Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu yaptı. Sofu konuşmasına Hocalı Katliamı şehitlerini anarak başladı. Sofu  “Bizim için tüm seçimler önemliydi, gerçekten bu referandum hepsinden daha önemlidir. Türk milletine en yakışır örfümüz adetlerimize geleneklerimizle iç içe olacak bir anayasa değişikliği için canı gönülden tüm teşkilatımızla birlikte çalışacağız. Elimizden geleni değil, daha fazlasını yapacağız,  hiçbir seçimde bizleri mahcup etmediniz, yine inşallah bu seçimde de  en azami gayetle bizi mahcup etmeyeceğinize inanıyorum. Yapacağımız anayasa değişikliğinin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemidir. Biz zaten Cumhurbaşkanlığı sistemine geçen referandumla geçtik, halk olarak millet olarak ilk kez Cumhurbaşkanımızı kendimiz seçtik, bu ilk ayağıydı, şimdi ikinci adımı bu işi tamamına erdirmek için Cumhurbaşkanımıza Hükümeti kurma yetkisi vereceğiz. Tarihe tanıklık yapıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Tarihindeki en köklü en anlamlı anayasa değişikliğini yapıyoruz, İstiklalimiz için istikbalimiz için bundan sonra koalisyonlara hayır diyoruz, bundan sonra koalisyonlar olmasın, istikrarsızlık olmasın, erken seçimler olmasın, bu ülke krizlere bir daha girmesin diye evet diyeceğiz “ Dedi.

Gece gündüz demeden dolaşıp mücadelemizi sürdüreceğiz

Kadın Kolları Başkanı Emine Kavakçı Tosun da konuşmasında “ İnşallah Referandum çalışmalarımızda ev ev, kapı kapı, sokak sokak, gece gündüz demeden dolaşıp mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadın Kolları Teşkilatı olarak hazırız. Her zaman olduğu gibi sahalardayız “ Dedi.

Tarih okuyan değil, Atalarımız gibi tarih yazan bir gençlik olacağız

Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci de selamlama konuşmasında  “ Sizler bizim geleceğimiz için, bizler de kendi geleceğimiz için çalıştığımızın farkındayız. Referandumda evet demez isek Ülkemizin istikbali için böyle bir fırsatın birdaha önümüze gelmeyeceğinin farkındayız. Türkiye zincirlerini kırmaktadır. Dünya’da lider ülkeler arasında bizler de varız demek ve söz sahibi olmak için Referandumun gerekliliğini biliyoruz. Bizler sadece tarih okuyan değil, Atalarımız gibi tarih yazan bir gençlik olacağız “ Dedi.

 

Durmak yok yola devam

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü konuşma yaparak “  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü yaptığı konuşmada ’’ Referandum sürecine girdik. Referandum, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan vatandaşlarımızın değil, tüm İslam Aleminin seçimidir. Biz kendi aramızdaki birlik ve beraberliği sağlarsak, gecen dönemler olduğu gibi başarılı oluruz. Durmak yok yola devam, el sıkmaya devam, ev ziyaretlerine devam, gönül almaya devam edeceğiz “ Diyerek, Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ekiplerimiz gece gündüz demeden yoğun gayretle çalışıyor

Başkan Püsküllü “Belediye çalışmalarımızda sizlerin yüzünü ak edecek çalışmalar içerisinde bulunuyoruz. Hendek’imizde değerli 25.Dönem Milletvekilimiz Ali İnci’nin çok gayretleri vardır. Alt yapısı yapılmış, yolları açılmış Hendek’imizde, yapılan çalışmaları daha da yukarı taşımanın gayreti ile çalışmaya devam ediyoruz. Belediye olarak şu anda devraldığımız, fakat bizden önceki vekilimizin vatandaşımıza vermiş olduğu sözleri birinci önceliğimiz olarak yerine getirmenin gayreti ile çalışıyoruz. Ondan sonra da biz bir şeyler yapabilir miyiz diye planlarımızı yapıyoruz. Şu anda oto park ile alakalı ciddi bir çalışma var, Büyükşehirle de görüştük, desteklerini açıkladılar, bizde bununla alakalı şu anda proje çalışmalarına başladık, inşallah bu yazın otoparka başlayacağız.   Büyükşehir Belediye Başkanımıza Hendek’te yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Uludere de çalışmalarımız sürüyor, alt yapısını üst yapısını yaparak Hendek Halkımızın Hizmetine sunacağız. Uzak mahallelerle ilgili, gecen yıl giremediğimiz eksik yaptığımız yerlerle alakalı çalışmalarımız olacak. Hendek Merkezdeki çalışmalarımızda ağırlık vermek istiyoruz. Özellikle Düzce Caddemizdeki çalışmaları da bu sene bitirerek Hendek Halkımıza sunacağız. Ekiplerimiz gece gündüz demeden yoğun gayretle çalışıyor ’’ Dedi.

Referandumda evetleri yüksek çıkaracağız

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuşmasında “ Teşkilatımıza yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlerin yaptığı çalışmaların altında çalışmalar yapılmadığını görmekten mutlu oldum. Belediye Başkanımızı da yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Hendek büyümeye devam ediyor. Teşkilat ve belediye uyumu ve birlikteliği ile güzel işler yapılıyor. Şenay Sakal’ın İlçe Başkanlığı döneminde biz uyumlu bir şekilde güzel çalışmalar yaptık . İnşallah İrfan Başkan ve ilçe başkanımız da aynı uyum içerisinde çalışmaya devam ederler. Hendek’imize güzel hizmetler kazandırdık. İnşallah önümüze gelen Referandumda evetleri yüksek çıkaracağız. Beş yıl hükümette sıkıntı yok, ekonomide sıkıntı yok, uluslararası ticarette sıkıntı yok, uluslararası ilişkilerde sıkıntı yok, çünkü sağlam bir Hükümet var “ Dedi.

Geçmişteki koalisyonların memlekete neler kaybettirdiğini gördük

Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu da, Referandum süreci ile ilgili bilgiler vererek “  Ülkemiz için çok önemli olan Referandum sürecindeyiz. AK Parti iktidara geldi, sessiz yığınların sesi, kimsesizin kimi olma adına bu memleketi millet iradesi ile yönetmek için önüne çıkan bütün engellerle mücadele etti. Bu millet çok inledi, koalisyonlar altında, yoksulluklar, yokluklar, hastane kuyrukları, başörtüsü yüzünden eğitim hakkı alınanlar, terörün kol gezdiği bir Türkiye’de artık yeter dedik. AK Parti iktidara geldiğinden beri bu milletin kendi elleri ile yoğurduğu bir anayasayı yapmak AK Parti nin bütün seçim beyannamelerinde en üst sıralarda yer almıştır. Bu konuda görüşler alındı. Koalisyonu sekiz haziranda yaşadık. Geçmişteki koalisyonların memlekete neler kaybettirdiğini gördük. Bu sistemde Cumhurbaşkanı yaptığı bütün iş ve işlemlerden sorumludur. Koalisyonlar görmeyeceğiz, beş yıl Cumhurbaşkanı ve hükümet görevde olacaktır. Hep beraber omuz omuza çalışacağız “ Dedi. 

Konuşmaların ardından dilek ve temenniler alındı.