Gerçekleştirilen Toplantıda Fabrikada çalışmakta olan tüm bireylerin Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için bilgilendirmelerde bulundu. 

Sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan çok amaçlı yapının olduğu vurgulanır ilen, Hendek SHM’, toplum sağlığı merkezine bağlı bir ek hizmet birimi olarak faaliyet sürdürüldüğü belirtildi. 

Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi çalışmalarını sürdürüyor

Fabrika da çalışanların risk faktörleriyle mücadele, beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, ağız ve diş sağlığı, enjeksiyon hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, okul sağlığı, kanser erken teşhis tarama ve eğitim, sigara bırakma danışmanlığı, uyuşturucu kullanan kişi ve yakını için danışmanlık, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi ve gereksinimler konularında personel bilgilendirildi. 

Ayrıca Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan bilgilendirme şunlar belirtildi ; “Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi Koordinatörlüğümüz tarafından Deikin Fabrikası çalışanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Sağlığınız Önceliğimizdir,
Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü”