Hendek Köprübaşı Mahallesi, özellikle eski Düzce Caddesi ile Naim Süleymanoğlu Caddesi'nin kesişim noktasında, bugüne kadar birçok maddi hasarlı kazaya sahne oldu. Bugün de benzer bir kaza meydana geldi. Kazanın sebeplerini incelediğimizde, Naim Süleymanoğlu Caddesi'nde iki taraflı dur tabelasının olmamasının, geçiş önceliğinin eski Düzce Caddesi ve Ekrem Günay Caddesi'nde olması ve herhangi bir işaretin olmamasının sürücülerin kafa karışıklığına neden olduğunu görüyoruz.

Şu ana kadar fark edilen eksiklikler arasında, özellikle Naim Süleymanoğlu Caddesi üzerindeki dur tabelasının bulunmaması, sürücülerin kendilerini ana yol üzerinde zannetmelerine sebep oluyor. Bu durum da maddi hasarlı kazaların kaçınılmaz bir sonu oluyor.

Hendek  Köprübaşı Mahallesi'nde Maddi Hasarlı Kaza,  Güvenlik Tabelası Eksikliği Sorunu-3

Kazaların önüne geçmek ve can kaybı yaşanmadan çözüm bulmak adına yapılan bu tespitlerin, yetkililer tarafından değerlendirilmesi büyük önem taşıyor. Halkın talepleri arasında yer alan set ve kasis isteklerine rağmen, belirli kanuni düzenlemelerin bu taleplerin karşılanmasında sınırlar getirdiği de unutulmamalıdır.

Hendek halkının, trafik güvenliğini artırmak adına talepleri elbette önemlidir. Ancak, kasislerin körü körüne şehir içine yerleştirilmesinin, görgüsüz ve kuralsız sürücülerin sayısını artırabileceği unutulmamalıdır. Medeni toplumlarda ise kasislere başvurmadan önce, kural, nizam ve saygıya dayalı bir trafik kültürünün oluşturulması esas alınır.

Hendek'te yaşanan kazaların sebeplerini tespit edip, çözüm önerileri sunmak, ilgili kurumların sorumluluklarını daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Umarız ki bu tür tespitler, yetkililerin dikkatini çeker ve güvenliği artırmak adına etkili önlemler alınır.