Hendek Kalayık’ta Köprü İnşaat çalışmaları sürüyor… 

2022 Yılı Yaz aylarında yaşanan şiddetli sağanak yağışlar sonrasında bölgedeki mahaller de kullanılmakta olan köprülerde çökmeler yaşanmış, bazı köprüler yıkılmıştı. Belediye ekiplerinin sürdürdükleri köprü inşaa çalışmalarıyla ilgili olarak Belediye bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu bilgilere yer verildi. 


“YENİ KALAYIK KÖPRÜSÜ SON AŞAMADA

Hendek Belediyesi tarafından Kalayık Mahallesinde sel sonrası hasar gören ve yıkımı gerçekleştirilen köprünün yerine yenisi inşa edilen köprünün çalışmaları hızla devam ediyor. Şiddetli yağışlarda afetlere dayanacak güvenli ve konforlu bir köprü inşa ettiklerini ifade eden Başkan Turgut Babaoğlu “Ekiplerimiz artık son aşamada geldi yakında çalışmaları tamamlayarak hizmete almayı planlıyoruz” diye konuştu.

ARTIK DAHA GÜVENLİ

Kalayık Mahallesinde yoğun yağışlar nedeniyle oluşan sel sonrası hasar gören ve tehlike arz eden köprünün yıkımının ardından Hendek Belediyesi ekipleri tarafından başlatılan yeni köprü yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Hendek Belediyesinden yapımı devam eden köprü hakkında yapılan açıklamada “ Kalayık Mahallemizde sel nedeniyle hasar gören ve tehlike arz eden köprünün yapım işlemleri ekiplerimiz tarafından devam ediyor. Yeni köprü dereden 6 metre yükseklikte olacak. Uzunluğu ise 13,5 metre, kubbe çapı 7,20 metre, genişliği ise 8 metre olacak. Köprünün çelik karkas montajı ekiplerimiz tarafından tamamlandı. Şimdi ise köprüye yapılacak olan dolgunun çalışmaları devam ediyor. Kısa sürede tamamlanıp vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak” denildi.

Hendek Kalayık’ta Köprü İnşaa çalışmaları sürüyor-3

BAŞKAN BABAOĞLU:  KISA SÜREDE HİZMETE ALMAYI PLANLIYORUZ

Şiddetli yağışlarda afetlere dayanacak güvenli ve konforlu bir köprü inşa ettiklerini ifade eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise “Geçtiğimiz yıllarda sel afetinin vurduğu mahallelerinden biri olan Kalayık mahallemizde ekiplerimiz kalıcı olarak vatandaşlarımızın kullanacağı daha güvenli ve konforlu köprünün yapımına devam ediyor. Doğal afetler sonucu bölgemizdeki birçok noktada maalesef bu tarz hasarlar oluşmuştu. Olumsuz durumların tekrar yaşanmaması için ilgili kurumlarımızla planlı bir şekilde tüm tedbirleri almaya özen gösteriyoruz. Bu çalışma sayesinde şiddetli yağışlarda bu tip afetlere dayanacak bir köprü inşa ediyoruz. Tabi ki Allah’ın afetine karşı koyacak bir gücümüz yok fakat biz hasarı en aza indirmek için elimizden geldiğince vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde tüm kurumlarımızla birlikte çalışarak önemlerimizi almaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz artık son aşamaya geldi. Yakın zamanda yeni köprüyü tamamlayarak hizmete almayı planlıyoruz” dedi.”

Haber :Hendek Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi