Ulu Önder'e Başöğretmenlik unvanının verilişinin 85. yıldönümü ve aynı zamanda 'Öğretmenler Günü' olarak kutlanışının 32.yıldönümünü büyük minnet ve saygıyla kutluyoruz.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında, savaştan yeni çıkmış bir ülkenin zor koşullarında yeni nesilleri yetiştirme görevini inançla, umutla, azimle ve fedakârca yerine getiren öğretmenlerimiz bugün de bu kutsal görevi aynı inanç ve sevgiyle yerine getirmektedir.

Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Bizleri yetiştiren, geleceğe hazırlayan ve bilginin gücüyle yolumuzu aydınlatan öğretmenlere daima şükran ve minnet borçluyuz. Onların kalplerdeki özel yerleri asla silinmeyecek daima sevgi ve fedakârlıklarla hatırlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Dünyanın bütün çiçeklerini eşsiz bir sevgiyle yetiştiren, bu kutsal mesleğin ölümsüz kahramanları 'öğretmenlerimizin' 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum.

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI ALİ İNCİ