Hendek Belediyesi’nin bu yıl 14.’sü düzenlenen “Hendek Belediyesi Yaz Spor Okulları” programı bu yılda Hendek Atatürk stadyumunda start aldı. Asrın Sporcusu Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın açılış programına katıldığı yaz spor okulunda bu yıl 11 değişik spor dalında 1300 öğrenci yararlanacak ve 27 antrenör görev yapacak.

1300 çocuk 7-14 yaş grubuna yönelik çocuklara yönelik Yaz Spor okulları, sömestre devresine giren çocukları sokaktan uzak tutmak, onların kendilerine olan özgüvenlerini kazandırmak ve yeteneklerini tanımalarına imkan sağlıyor. Hendek Atatürk Stadyumu’nda yapılan görkemli açılışa çocukların aileleride katılarak çocuklarına destek olmaları güzel görüntüler oluşturdu. Açılışta bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “ Bizleri artık yöre, bölge ve ülke şampiyonlukları kesmez oldu, bizim hedefimiz olimpiyat şampiyonlukları” dedi.

Hendek, sporda farklıdır

Hendek’in sporda durduğu yerin ayrıcalıklı olduğunu yineleyen Başkan İnci,” Federasyon başkanımızdan da ilçemize farklı bakmasını arzuluyoruz. Hendek’i unutmamalarını ve diğer federasyon başkanlarına da hatırlatmalarını istiyoruz. İlçemizde her çocuğun mutlak suretle yüzme öğrenmesini istiyoruz. Hizmete sunduğumuz HGM’de bulunan yüzme havuzundan her çocuğumuz ücretsiz yararlanacak ve profosyonel hocalarımızın gözetiminde yüzmeyi öğrenecekler” dedi.

Her çocuk yüzme öğrenecek

Spora çok büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan İnci, “Teşvik amacıyla başlattığımız ödül kampanyamızda bireysel sporlarda Avrupa şampiyonu olan sporcularımıza Araba, Dünya şampiyonu olan sporcularımıza ev veriyoruz. Bireysel sporlarda başarı çok çalışmak ve inanmaktan geçiyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yapılacak masraflardan kaçmayarak ilçemize yeni bir spor kompleksi yapıyoruz. İnanıyorum ki çocuklarımızı yetiştiren hocalarımızında olağanüstü gayretleri neticesinde ümid ettiğimiz olimpiyat şampiyonlarını çıkartacağız” dedi.

“Başkanımızı kutluyorum”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı ve asrın sporcusu Hamza Yerlikaya, başarının kolay elde edilmediğini ifade ederek başladığı konuşmasında “Her şeyin bir bedeli vardır, Olimpiyat şampiyonluğu zor ve meşakkatli bir yoldur ve bu zorluğun sonunda başarı geliyor. Ben belediye başkanımızı kutluyorum. Hendek ilçemize baktığımızda bir ilçede bu kadar spor tesislerinin yapılması, belediye olarak kurumları ile uyumlu çalışması, bu kadar spor branşını bünyesinde barındırıyor olması bana göre mucize. Belediye başkanımızı kutluyor ve tebrik ediyorum. Bazı illerimizde bile bu kadar aktivitenin bir arada bulunmuyor.”diye konuştu.

“ Başarıya giden yol çok çalışmaktan geçiyor”

Spor okullarına kayıtlarını yaptıran çocuklara seslenen Yerlikaya; “ Bende sizlerin yaşlarınızda iken spora merak saldım, güreşe başladım. Tek arzum başarılı olabilmekti. Sevgili çocuklar şunu iyi bilinizki başarı kendiliğinden gelmiyor, hiç bir zaman umutsuzluğa düşmeyin, başarının tek anahtarı çalışmak, çalışmak çalışmaktır. Böylesi bir etkinliği yapan, bu kadar çok sporcuyu bir araya getiren başkan ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Benide bir kardeşiniz olarak kabul ederseniz hep birlikte başarmak için büyük bir azim ve gayretle çalışırız inşallah” dedi.

Farklı spor dallarında eğitim alan sporcularla resimler çektiren Hamza Yerlikaya’ya çocuklar büyük ilgi gösterdi.
 Tüm fotoğraflar İçin Tıklayınız