GAZİLER GÜNÜ HENDEK'TE TÖRENLE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Hendek Cumhuriyet Meydanında törenle kutlandı. Kutlama töreninin ardından Gaziler onuruna Bayraktepe Sosyal Tesislerinde yemek tertip edildi.

CUMHURİYET MEYDANI

Hendek Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sercan Candan, Asteğmen Şube Başkan vekili Salih Özkeş Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Albayrakoğlu, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, askeri erkan, emniyet personelleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Salih Özkeş ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hendek Temsilcisi Ferhat Albayrakoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından tören sona erdi.

Gaziler Günün de Hendek’te tören düzenlendi

BAYRAKTEPE SOSYAL TESİSLERİ

Kaymakamlık koordinesinde Hendek Belediyesi tarafından Bayraktepe Sosyal Tesislerinde Gaziler onuruna yemek programı düzenledi. Yemeğe, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sercan Candan,  gaziler ve aileleri katıldı. Yemek öncesi masaları tek tek dolaşan Başkan Babaoğlu misafirlere hoş geldiniz diyerek günlerini kutladılar.

Gaziler Günün de Hendek’te tören düzenlendi

BABAOĞLU: GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Gaziler onuruna düzenlenen yemekte konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Gaziler Günü'nün önemine vurgu yaparak, "Bugün, ülkemizin bağımsızlığı ve güvenliği için canlarını ortaya koyan gazilerimizi onurlandırdığımız özel bir gündür. Onların cesaretleri ve fedakarlıkları, milletimizin hürriyeti için verilen büyük mücadelenin bir simgesidir. Bu vesileyle, tüm gazilerimize minnettarlığımızı sunuyoruz" dedi.

Gaziler Günün de Hendek’te tören düzenlendi

KAYMAKAM ACIR:  EMRİNİZDEYİZ

Daha sonra söz alan Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ise, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin var olmasının sebebi olan aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin günü. Bugün vesilesiyle tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyorum. Eğer gazilerimiz olmasaydı bugün burada toplanamazdık. Eğer gazilerimizi olmasaydı, şehitlerimiz olmasaydı bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti olmazdı. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz gazilerimiz ve şehitlerimizin kahramanlıkları sayesinde var olmuştur. Bu sebeple biz her zaman millet olarak şehitlerimize ve gazilerimize büyük bir minnet ve sadakat duyuyoruz. Sizlerin istekleri bizlerin baş tacıdır. Her zaman sizlerin emrindeyiz. Bir telefon kadar uzağız. Kapımız sizlere sonsuza kadar açıktır. Bu vesile ile tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyorum” dedi.’

Haber : Hendek Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler