Federasyon Başkanı Hendek’teydi

Hendek Belediyesi’ni ziyaretinde, programı nedeniyle belediye dışında olan Başkan İrfan Püsküllü adına, Federasyon Başkanı Musa Aydın’ı Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı karşıladı.

Aydın, daha sonra, Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü, Türkiye Olimpiyat Hazırlıkları ( TOHM ) Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette, 25. Dönem Sakarya Milletvekili ve Hendek Güreş İhtisas Kulübü Onursal Başkanı Ali İnci, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, Belediye Meclis Üyesi Bilal Deniz, Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Harun Kaynak, Hendek Belediyesi Spor İşleri Müdürü Sefer Sarı, Antrenörler Zafer Başer ve Ebu Bekir Yılmaz hazır bulundu.

Türkiye’nin değişik illerinden 24 sporcunun eğitim aldığı TOHM Merkezi’nde, antrenör ve sporcularla bir süre sohbet eden Başkan Aydın, sporcuların antrenmanlarını izledi.

Hedef başarılı sporcular yetiştirmek

Başkan Aydın, TOHM Merkezlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Aydın “ Bakanlığımız ve Federasyonumuz TOHM Merkezlerine büyük önem veriyor. Başarılı sporcular yetiştirmek en büyük hedefimizdir. Bir sporcunun alacağı en büyük başarı Olimpiyat Şampiyonluğudur. Başarılı sporcularımızı tespit edip bu merkezlerde Olimpiyatlara hazırlıyoruz “ dedi.

İlk defa bir ilçede TOHM Merkezi açıldı

Başkan Aydın,  Türkiye genelinde 7 tane TOHM Merkezi bulunduğunu ve bunlardan birisinin de ilk defa bir ilçe olmak üzere Hendek’e verildiğini belirterek “  Bunda en büyük etken Hendek Güreş İhtisas Kulübü’nün yıllardır süregelen başarılarıdır. Hendek’i bu projeye dahil ederek bu başarıların kat kat artacağı ve Olimpiyatlara sporcu gönderileceğine inancımızdır. Burada sporcularımızın çok başarılı antrenörler ile birlikte en iyi şekilde Olimpiyatlara hazırlanacağına inanıyorum. Sporcularımıza başarılar diliyorum. Güreş İhtisas Kulübü kurucusu Onursal Başkanımız Ali İnci’yi de, Hendek’e böyle bir tesis kazandırdıklarından dolayı tebrik ediyorum “ dedi.

Spor Şehri, Hendek

25. Dönem Sakarya Milletvekili ve Güreş İhtisas Kulübü Onursal Başkanı Ali İnci, Hendek’in spor şehri olduğunu belirterek “ Belediye Başkanlığına ilk geldiğimiz yıllardan beri spora ve sporcuya hep önem verdik. İlçemize spor tesisleri yaparak gençlerimizi hep spora teşvik ettik. Bu güne kadar Hendek, Türkiye, Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonları yetiştirdi ve yetiştirmeye de devam ediyor. Hendek’in TOHM Merkezi seçilmesi de bizleri gururlandırdı. Türkiye’nin değişik illerinden ilçemize gelerek burada olimpiyatlara hazırlanan sporcuların yetiştirilmesi mutluluk vericidir. Emeklerimizin karşılığını görmek de bizleri ayrıca sevindiriyor. Desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza ve Federasyon Başkanımıza teşekkür ediyorum “ dedi.

Ziyaret sonunda Güreş Eğitim Merkezi Kulübü Başkanı Harun Kaynak, kulübün çalışmaları hakkında Başkan Aydın’ı bilgilendirerek, TOHM ‘un Hendek’te açılmasında desteklerinden dolayı teşekkür etti.

TOHM Koordinatörü Sefer Sarı, Başkan Aydın’a, TOHM Çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Aydın, TOHM Koordinatörü Sefer Sarı ve Antrenörler Zafer Başer, Ebu Bekir Yılmaz ve sporculara başarılar diledi.

Hediye

Ziyaret sonunda Hendek Güreş İhtisas Kulübü Onursal Başkanı Ali İnci, kulüp adına Başkan Aydın’a günün anısına tablo hediye etti.

Başkan Aydın daha sonra, A MİLLİ Takım Kampı’nı ziyaret için Bolu Aladağ’a gitmek üzere Hendek’ten ayrıldı.