48 saati doldurduğumuz şu saatlerde, dün akşam saatlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Hendek’e gelerek Hendek Saski Müdürlüğünü ziyaret etti, konuyla ilgili incelemelerde bulundu bulunmasına, Hendek halkına, vatandaşa, yaşanan su krizi konusunda bir açıklama yapılmadı, vatandaş tedirgin, musluktaki su ya ne oldu da suyumuz bu hale geldi söylemleri yükseliyor…

Yaşananların ilk dakikalarında, vatandaşa gönderilen sms dışında henüz bir bilgilendirme, açıklama yapılmazken, Hendek’te  su firmalarının damacanaları ve su reyonları yok satmaya başladı.

Suya güvenemeyenler soluğu marketlerde aldı. İçinde bulunduğumuz corona virüsü ile mücadele ve yanı sıra ramazan ayında bulunduğumuz şu günlerde vatandaşa sonunun net ve açık bir şekilde kaynağının, nedeni ve niçin , nasıl yaşandığının açıklaması yapılarak, bilgilendirilmesi gerekmekte. 

Aksi takdirde şüphe içerisinde su tüketmeyen halk, su firmalarının ürünlerini tüketmeye devam edecek. Yaşanan olayın üstünden 48 saat geçiti SASKİ - Sakarya Su ve Kanalizasyon idaresi, Hendek de meydana gelen bu durumu açıklayan bir açıklamada bulunmadı.

Ne saklanıyor, neden açık , seçik net bir şekilde, suya bu oldu denilememekte.

Siyasi Parti Temsilcilerinden Hasan Serdar Baykal yapmış olduğu açıklama vatandaşın içine ikinci bir kurdu şöyle düşürdü.

Baykal “ilçemizde yaşanan su probleminin dışarıdan müdahale ile gerçekleşmiş bir vaka olduğu” şeklindeki açıklaması, yaşananların plansız bir şekilde, bir nedenden kaynaklandığını açıklar niteliktedir.

Su sisteminde bir pompa mı patladı, su sistemi ne kadar güvenli, suya elektrik karışırmı ? , su pompaları kaynaklımı, depolar güvenlimi, güvenli ise kayıt altındamıdır, bekci mevcutmudur ? , Hendek halkı daha nice soruları bilmek ve SASKİ ye güvenerek suyu tüketmek istemekte, fakat yaşananlar sonrasında, nedeni açıklanmayan bir konu vatandaşa büyük tedirginlik sunmaktadır.

Hendek Halkı detaylı açıklama bekliyor…