Miniklerden Obama ve Ronaldo’ya çağrı:

Yeni Yılda Savaşlar Son Bulsun

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri, 2015 yılının son gününde Dünya’ya anlamlı bir mesaj gönderdi. Minikler, aralarında ABD Başkanı Barack Obama ile kızı Natasha Obama ve dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun da bulunduğu ünlü isimlere ‘yeni yılda savaşları durdurun, çocuklar ölmesin’ çağrısında bulundu ve hazırladıkları mektupları postaladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Çocuk Kulübü üyesi öğrencileri, 2015 yılının son gününde Dünya’ya anlamlı bir mesaj gönderdi.  Aralarında ABD Başkanı Barack Obama ve kızı Natasha Obama, ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Birleşmiş Milletler Başkanı Ban Ki-Moon, dünyaca ünlü Amerikalı yönetmen Steven Spielberg ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Anne Brasseur gibi siyaset, spor ve sinema dünyasının en ünlü isimlerine mektup gönderen minikler, yeni yılda çocukların ölmediği bir dünya dilediklerini ifade etti.

Çocuklar Ölmesin
Hazırladıkları dövizler ile mektuplarını postalamak için Gar Meydanı’ndaki PTT Şubesine gelen çocuk kulübü üyelerine vatandaşlar da destek verdi. ‘Savaşlar olmasın’ ve ‘çocuklar ölmesin’ gibi ifadelerin dikkat çektiği dövizleri hep bir ağızdan tekrarlayan öğrencilerden Burcu Gül, “Ben mektubumu ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’ya gönderdim. O çocuklarla yakından ilgileniyor. Ronaldo’nun bu dileklerimize karşılık vermesini istiyoruz. Artık savaşlar son bulsun. Çocuklar ölmesin” dedi. Öğrencilerden Emir Nida Haymana ve Tuana Çaylan ise mesajlarını İngilizce olarak dile getirdi. Haymana ve Çaylan, “Çocukların ölmediği bir dünya diliyorum. Mutlu yıllar!” ve “Tüm çocukların eşit haklara sahip olması dileğiyle… Mutlu yıllar!” mesajlarını paylaştı.

Çocuklar İçin Mutlu Bir Yıl
Dünya’nın 2015 yılını savaş ve trajedi ile geride bıraktığını belirten Sosyal Gelişim Merkezi İngilizce öğretmeni Esra Ceyhan ise, “Hepimiz savaş, açlık ve yoksulluğun son bulmasını istiyoruz. Yeni yılda sadece Avrupa da değil tüm dünyada barış diliyoruz. Hepinize teşekkür ediyoruz. Dünya’daki tüm çocuklara mutlu bir yıl diliyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından çocuk kulübü üyesi öğrenciler, dünyaca ünlü isimlere göndermek üzere yazdıkları mektupları gişe memuruna teslim ettiler. 

Dünya’nın dört bir yanınki isimlere gönderilen mesajlardan bazıları ise şöyle; 

Ronaldo’ya Çağrı
“Cristiano Ronaldo:
Tüm çocukların mutlu olması dileğiyle size mutlu ve barış dolu yeni bir yıl diliyorum. Savaş ve açlığın olmadığı bir dünya hayal ediyorum. Siz dünyanın en önemli futbolcularından birisiniz Lütfen sesimize kulak verin. Biz bu çocukların sesini tüm dünyaya duyurmak istiyoruz lütfen bize destek olun. Bize katılmak ister misiniz?”

Savaşları Bitirin
“Barack Obama:
Türk çocukları, dünyadaki tüm savaşların bitmesi umuduyla size mutlu ve barış dolu yeni bir yıl diliyor. Hiçbir çocuğun ölmediği bir dünya hayal ediyoruz. Dünyada artık hiç savaş istemiyoruz. Mülteci çocuğun olmadığı bir dünya dileğiyle…”

Çocuklar İçin Üzülüyoruz
“Natasha Obama:
Ortadoğu’da savaşlarda çocuklar ölüyor. Bu çocuklar için çok üzülüyorum. Ve onlar için senin yardımına ihtiyacım var. Biz ülkemizde bu çocukları içtenlikle misafir ediyoruz. Sen de bize katılmak ister misin? Baban bu konuda daha duyarlı olmalı, savaşların son bulması için üzerine düşeni yapmalı. Tüm dünyadaki çocuklar için mutlu bir yıl olsun”

Bize Destek Verin
“Steven Spielberg:
Barış dolu yeni bir yıl diliyorum. Çok başarılı bir film yönetmenisiniz ve dünyaca ünlü filmlere imza attınız. Lütfen bize destek verin. Tüm dünyaya ‘Lütfen savaşları durduralım’ ve ‘Çocuklar ölmesin’ demek istiyoruz”