1 yaşımdan küçük olan bebeklerin hiç beklenmedik bir şekilde yatakta cansız olarak bulunmasına Ani Bebek Ölümü denir. Annesi sigara içen bebekler, fazla sıcakta yada yumuşak zeminde yüzüstü  ve ya yan yatırılan bebeklerde bu risk daha fazladır. Bu nedenle:

·         Bebekler her zaman sırtüstü yatırılmalıdır. Bazen yüzüstü daha kolay uyuyabilen bebekler de bulunabilir fakat erken dönem bebeklerinde ısrarla sırtüstü yatırılan bebekler bu duruma daha kolay alışabilir. Kusma riskine karşı da annelerin sırtüstü yatırmak yerine yan yatırmaları da çok yanlış bir harekettir. Bu riske karşı bebek sırtüstü yatırılmalı, başı hafifçe yukarı kalkacak şekilde desteklenmelidir.

·         Bebeklerin yan yatırılması sırasında oluşan ani ölüm riski sırtüstü yatırıldığında oluşan riskten daha fazladır.  Bebekler yan yatırıldıklarında çok rahat yüzüstü dönebilirler bu nedenle bu pozisyon önerilmemektedir.

·         Ancak bazı sağlık durumlarında bebeklerin yüzüstü yatmaları onaylanabilir. Fakat bu durumda öncelikle Çocuk Doktorunun onayı alınmalı ve bebek gözetim altında olmalıdır.