Hendek’te yaşanan ve üzerinden 72 saat geçmesine rağmen Hendek Halkına açıklama yapmayan Su dan sorumlu kurum ile ilgili yaşananları ortaya çıkması için Hendekli, Sakarya Milletvekili Ümit Konuyla ilgili bir açıklama yaparak “Bu insanlık suçunun üstünün örtülmesine müsaade etmeyeceğim.” söylemleri ile yaşananların şeffaf bir şekilde vatandaşlarla paylaşılması gerektiğini, suçluların biran önce ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Neler yaşanmıştı ?

Üç gün önce, bir akşam saatlerinde Hendek halkı içme suyunda bir koku fark etmiş, koku konusunda şikayetlerin artması üzerine üzerine, ilçede sular 24 saat kesilerek, şebeke deki su tahliye edilmiş, su abonelerine sms ile bir bilgilendirme yapılmıştı. Yaşanan bu süreçte aynı günün öğleden sonra,  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Hendek’e gelmiş, Hendek Saski Müdürlüğünü Ziyaret etmiş, fakat bir açıklamada bulunmamıştı.

Gelinen 72 saatlik süreçte, Hendek halkı suda ne olduğunu, neden suyun kesildiğini bilmek isterken, İki saat önce aslen Hendekli, İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır Bir Açıklama yaparak, durumun arkasında olduğunu belirtti.

Vekil Dikbayır’ın yapmış olduğu açıklama şu şekildedir.

“Hendek Belediyesinin su deposuna dışarıdan bir madde ( Mazot ) karıştırıldığı iddaları tarafıma ulaşınca önce inanamadım ancak sosyal medyada bile tartışılır hale gelen bu konu hakkında bilgi almak için Sakarya Valisi , İl Jandarma Komutanı ve Emniyet müdürü ile görüştümeler yaptım.
Hendek halkı adına süreci titizlikle ve dikkatle takip edeceğim.

Hiç kimsenin ama hiç kimsenin siyasi hesaplaşmasının ve itişip kakışmasının bedelini Hendek halkına ödetmesi asla kabul edilemez!

Hendek halkı sizin siyasi oyunlarınızın piyonu değildir !

Böylesi alçak bir insanlık suçu nu işleyenlerin yakalanıp Türk Adaletine teslim etmek için başta Hendek Belediyesi ve Sakarya BŞB neden bir suç duyurusunda bulunmamıştır? Dikmen Balkayada ki su deposunun kilidi ve güvenlik kamerası dahi neden yoktur bu en basit önlem bile neden alınmamıştır.Hiç bir hal ve durumda kol kırılsın yen içinde kalsın tavrı ile hareket edemezsiniz ! Suyun Analiz edilen sonuçların da ne çıkmıştır ?

Bu insanlık suçunun üstünün örtülmesine müsaade etmeyeceğim.

Hendek halkı ve insanlık adına süreci dikkatle takip edeceğimizi ve ne gerekirse yapacağımızı vatandaşlarımıza saygı ile duyuruyorum.”