GENÇ YILDIZLAR NEFES KESTİ

Eski Milli Futbolcu Tayfur Havutçunun adının verildiği, genç yeteneklerin kıyasıya mücadele ettiği ‘Uluslararası Hendek Cup Tayfur Havutçu Futbol Turnuvası’ nefes kesen mücadeleler sonrası tamamlandı. Turnuvada 6 ayrı yaş kategorisinde 1'nci olan Sultangücü (2008) , Altay ( 2009 ve 2013) ile Bursa Kültür (2010,2011 ve 2012) takımlarına kupa ve madalyalarını Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı verdi.

BİRÇOK İLDEN KATILIM

Hendek Belediyesi, 10 Numara Sportif, İzmir Gücü Spor Kulübü Derneği ve TR Cup işbirliğinde düzenlenen U9 – U14 arası ‘Uluslararası Hendek Cup Tayfur Havutçu Futbol Turnuvası’ 4 gün boyunca 5 farklı sahada oynanan maçlar neticesinde tamamlandı. (2008 – 2012 doğumlu) “U9 – U14” arası 6 yaş kategorisinde 92 takım ve yaklaşık 1600 sporcu katıldığı turnuvada İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Eskişehir, Bursa, Edirne, Trabzon, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli ile kardeş ülke Azerbaycan'ın Bakü şehrinden takımlar yer aldı.

AÇILIŞ YILDIZ İSİMLERDEN

Tayfur Havutçu, Fevzi Elmas, Kaan Dobra, Hakan Ünsal, Ogün Temizkanoğlu, Ahmet Dursun, Faruk Atalay, Recep Çetin, Yankov, Soner Boz, Hasan Kabze, Nuri Çolak, Orhan Kaynak, Aytaç Ak gibi eski milli futbolcuların  mücadele ettiği şöhretler maçı ile başlayan turnuva geleceğin yıldızlarının nefes kesen mücadelelerine sahne oldu.

KUPA VE MADALYALARI BAŞKAN BABAOĞLU VE NAMLI TAKDİM ETTİ

4 gün boyunca devam eden turnuvada seyircileri futbola doyuran geleceğin yıldızları bol bol alkış alırken, genç yıldızlar performansları ile göz doldurdu. 26 Haziran Pazar günü final müsabakalarının tamamlanmasıyla kazanan takımlara ve sporculara kupa ve madalyaları Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı tarafından takdim edildi.

BAŞKAN BABAOĞLU: SPORU VE SPORCUYU ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Çocukları sahalarda, kütüphanelerde sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde görmek istediklerini belirten Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Yüzlerce minik kramponunun yeşil sahadaki tatlı rekabetine şahit olduk. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtulması asosyal olmamaları adına bu tarz aktiviteleri önemli buluyoruz. Ayrıca bu turnuva minik yeteneklerin müsabaka deneyimi kazanması ve spor yoluyla sosyalleşmelerinde de büyük rol oynadı. Aslında turnuvanın kazananı tüm takımlarımız ve Türk futbolu oldu. Ülkemizdeki futbolunun gelişimi adına altyapıların ne kadar önemli olduğunun son zamanlardaki milli takım düzeyindeki maçlarımızda şahit oluyoruz.  Bu tarz organizasyonları sürekli hale getirip, sportif ve kültürel faaliyetlerimizi sürdürmek istiyoruz” dedi. Başkan Babaoğlu ayrıca turnuvaya emek veren başta Tayfur Havutçu olmak üzere eski milli futbolculara, tüm antrenörlere, organizasyon komitesine, minik sporculara ve ailelerine teşekkür etti.

KAZANAN TÜRK FUTBOLU OLDU

Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Sakaryaspor, Hendekspor, Zara Ekinli Darıca Kale, Başakşehir, Kütahya Belediyespor, Ankara Kartal, Sultangücü Sk, Hendek Gençlikspor, Konyaspor, Düzcespor, İst. Beşyüzevler, İzmirgücü, Bakırköy 1903, Altay, Bursa Kültür, Prestij Atletik, Genç Yıldızlar, Akovaspor, Darıca Kale, M. Kemalpaşa, Trakya Kartal, Yeşilyurtspor, Anadolu Üniversitesi, Rasimpaşa Spor, İst. Başak, Altınordu, Sancaktepe, Manavgat Fa, Selvilitepe Akademi, Derik Fa, Susurluk Gsk, Eskişehirspor, Yenimahalle Sk, Bayrampaşa, Karasu Belediye, Sultanbeyli Ts, Lamasia Bakü, Karamürsel İd. Y. ,Trakya Kartal gibi takımların kıyasıya mücadele ettiği turnuvanın Final Müsabakaları sonucu kazananları şu şekilde;

(2008)’li yaş grubunda; 1’nci Sultangücü, 2’nci Zara Ekinci, 3’ncü Silivritepe, 4’ncü Kütahya Belediye (2009)’lu yaş grubunda; 1’nci Altay, 2’nci Konyaspor, 3’ncü Bursa Kültür, 4’ncü İzmir Gücü.

(2010)’lu yaş grubunda; 1’nci Bursa Kültür, 2’nci Altay, 3’ncü Konyaspor, 4’ncü Trabzonspor. (2011)’li yaş grubunda; 1’nci Bursa Kültür, 2’nci Altay, 3’ncü Galatasaray, 4’ncü Altınordu.

(2012)’li yaş grubunda; 1’nci Bursa Kültür 2’nci Galatasaray, 3’ncü Lamasia Bakü, 4’ncü Altay. (2013)’lü yaş grubunda; 1’nci Altay olurken, 2’nci Manavgat, , 3’ncü Anadolu Üniversitesi ve 4’ncü Beşiktaş oldu.