Bugün, bütün insanlığa ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandiline ulaşmanın huzuru, mutluluğu ve süruru içerisindeyiz.

İnsanların en hayırlısı olan ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna, en önemli hadiselerinin başında gelmektedir. O, hep iyilik ve güzelliği muştulamış, yeryüzünde güzel ahlakın, adalet ve faziletin timsali olmuş, barışın huzurun, hayır ve esenliğin yeryüzünde tesis edilmesini sağlamıştır.

Hayatının her döneminde herkese karşı adaletli ve hoşgörülü davranan Hz. Muhammed (S.A.V), sadece sözleriyle değil, her davranışıyla da tüm insanlığa, iyi ve doğru bir insan olmanın en güzel örneklerini göstermiştir.

Sevgili Peygamberimizin müstesna hayatından bize öğrettiği ve inci kıymetindeki sözlerinden bizlere vaaz ettiği; iyiliği, güzelliği, doğruluğu, emaneti korumayı, insanı eşref-i mahlukat olarak görüp hakkını vermeyi, zayıf, yetim, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevmeyi hasılı her yönüyle hayırlı bir insan olmayı bizler de en önemli vazife görüp bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz.

İşte Mevlid Kandili olarak idrak ettiğimiz Hazreti Peygamberimizin doğduğu bu müstesna gün, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) insanlığa bıraktığı mirası anlamak için de önemli bir fırsattır.

Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi ve en kutlu yolu olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.