Maske dağıtımının başlandığı ikinci günde Hendek ilçe merkezinde yer alan Eczaneler, maskelerin erken bittiğini belirterek camlarına maske tükendi, maske yoktur, maske bitti, şeklinde duyurularla vatandaşların eczanelerdeki maskelerin bittiğini açıkladılar.

Hendek’te Eczane başına dağıtılmak üzere, eczane başına 100'er adet maske verildiğini, bu sayının öğlen saatlerini bulmadan tükendiğini ve ardından gelen bir o kadar daha vatandaşa maskenin olmadığını belirttiklerini dile getiren eczacılar, maske dağıtım sayısının yeterli olmadığını belirtiler.

İlçemiz Hendek’te yer alan 6 eczaneyle yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında, tümünde maskelerin tükendiğini, maske dağıtım sayısının ilçe nüfusuna oranla az olduğunu dile getirerek, yetkililerin bir an önce maske dağıtım sayılarını yükseltmeleri gerektiğini istediler.

Maske satışlarının yasaklanarak, eczaneler tarafından , sms ve tc kimlik bilgileri ile maskelerin ücretsiz bir şekilde verilmesine başlandığının ikinci gününde, gelen maske taleplerinin oldukça yüksek olduğu, vatandaşa gönderilen sms lerin, nüfusa ve adrese dayalı olduğu öğrenilirken, gelen sms sayısı kadar maske dağıtılmadığı öğrenildi.

Diğer taraftan, çalışmak zorunda olan, üretim yapan,sanayi işletmeleri ve işyerleri içerisinde bulunan vatandaşlara , İşletmelerce verilmesi zorunlu olan maskeler için , Sakarya Ticaret odası ve çeşitli odalarca Valilik kanalıyla maske satışı yapıldığı ve satışla ilgili başvuru formlarının ilgili birimlere iletilerek gerçekleştirildiği öğrenildi.