“Turuncu Olmak İçin Var Gücümüzle Sahadayız”

Karasu ilçesini ziyaret eden Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım, Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmaların ele alındığı toplantıya başkanlık ederek, “Turuncu Olmak İçin Var Gücümüzle Sahadayız” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantı öncesi Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’yı ziyaret eden Vali Kaldırım, belediyenin çalışmaları ve devam eden projeler hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretlerin ardından Vali Çetin Oktay Kaldırım, Kaymakamlık Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, İlçe Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı, İl Sağlık müdürü Aziz Öğütlü, İlçe Sağlık Müdürü ve diğer yetkililerin katıldığı ‘Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık etti.

“Brifing Aldı”

İlimiz ve ilçemizdeki tedbirler ile denetimlerin masaya yatırıldığı toplantıda İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü de ilimiz ve ilçemizdeki mevcut duruma dair bir brifing verdi.

“Turuncu Olmak İçin Sahadayız”

Her gün farklı bir ilçemizde değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini ve hem genel hem de yerel bazda tedbirler ile denetimlerin seyrini ele aldıklarını ifade eden Vali Kaldırım, “Bu toplantılarda, genel ve yerel bazda derinlemesine analiz yaparak son durumu değerlendirip alınabilecek ek önlemleri görüşüyoruz. Hayatı normale çevirebilmek ve ilimizi hak ettiği yere getirebilmek adına; tedbirleri daha da sıkılaştırdık ve denetimleri 3 katına çıkardık.

“Herkesin Desteği Önemli”

Her alanda hem güvenlik güçlerimizin hem kamu kurumlarımızın hem de yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın yetkilileri ve personelleriyle sahada yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hep birlikte el ele verirsek, virüsle mücadelede başarılı olabiliriz. Bu mücadelede yalnızca birkaç kurum ya da birimin değil, ilimizdeki tüm aktörler ile paydaşların en küçük katkısı bile büyük önem arz ediyor. Bu bilinçle hareket edip ilimizdeki mücadeleye güç katarak sahaya inen ve sahada bulunan herkese teşekkür ediyorum.

“Kritik Bir Haftadayız”

Salgınla mücadelede çok kritik bir haftada olduğumuzu belirtmek istiyorum. İlimizin haritadaki yerini öncelikle turuncu seviyeye, ardından da mavi renge dönüştürmek için herkes büyük bir gayret gösteriyor.

Bu mücadelede sağlık teşkilatımıza ayrı bir sayfa açmamız gerekiyor. Salgının başlangıcından bu yana büyük bir özveriyle çalışan fedakâr sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Canla başla çalışan bu kıymetli insanların hakkını bizler de ancak tedbirlere titizlikle uyarak ödeyebiliriz” dedi.

“Kendi Denetimimizi Kendimiz Yapmalıyız”

İlimizde her ne kadar yoğun denetimler gerçekleştiriliyor olsa da, vatandaşlarımızın kendi denetimlerini kendilerinin yapmasının önemine değinen Vali Çetin Oktay Kaldırım, “İstediğimiz ve dilediğimiz noktaya ulaşabilmek için, tedbirlere hassasiyetle uymak çok önemli.

Sakaryalı hemşehrilerimizden de bizlere her konuda destek olmalarını;

-Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını,
-Ziyaret, taziye ve buluşmalara ara vermelerini,
-Kalabalık ortamlardan uzak durmalarını,
-Ayrıca misafirliği daha güzel ve sağlıklı günlere ertelemelerini

İstirham ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.