Türk sinemasının ölümsüz ismi Kemal Sunal 14 yıl önce aramızdan ayrılmış olsa da o, sinemamızda bıraktığı iz ve eserleriyle kuşaklar boyunca yaşamaya devam edecek.

 

Kemal Sunal, Türk sinemasında büyük bir iz bıraktı. Sunal; Salako, Hababam Sınıfı serisi, Tosun Paşa, Süt Kardeşler, Çöpçüler Kralı, Zübük, Devlet Kuşu, Yedi Bela Hüsnü, Tokatçı, Yoksul, Garip, Öğretmen, Gülen Adam ve Propaganda gibi filmlerle kuşaklar boyunca izlenecek bir oyuncu olmayı başardı.  


O'nun saf, ezilen, sahipsiz karakterleri şüphesiz her filminde toplumun bir başka insanını ele aldı. Bazen apartman yöneticisi tarafından ezilen, hor görülen, her işe koşturulan bir kapıcıydı. Bazen arkadaşları tarafından alay konusu edilen saf bir lise öğrencisiydi. Bazen de karşımıza tesadüfen kahraman olup çıkıveren "Bombacı Mülayim" olarak çıktı. Çaresiz kaldı eşkiyalık yaptı, başlık parası için büyükşehire gitti, öğrencilerine sadece kitaptaki dersi değil; dürüstlüğü, ilkeli yaşamayı da öğretmeye çalışan ama kira parasını dahi denkleştiremeyen bir öğretmen de oldu. Ağa öküzüne el koyunca öküz yerine çift süren yoksul köylü de o idi. 

Yurtdışında Türk ve işçi olmanın zorluğunu da en sade haliyle o anlattı. Bütün alemi sarsan bir kabadayıyken bile saflığından iyi niyetinden bir şey kaybetmeyen "Korkusuz Korkak" da o idi. 


O, defalarca izlesek de güldürmeyi başaran Kemal Sunal. Yaşasaydı 70. doğum gününü kutlayacaktı. 

Bugün O'nun doğum günü. İyi ki doğdun Kemal Sunal!