Wireless birden fazla bilgisayar arasında kablo yardımı ile oluşturulan yapısal yapısal Network un kablo yerine alıcı ve vericilerle radyo dalgaları ile iletişim sağlayan , daha uzak mesafeler arasında ağ imkanı sunabilen bir teknoloji bütününün adıdır. 

1- Wifi dalgaları sadece radyo dalgalarından oluşuyor. yani bu cep telefonu ve radyoya yakalanılan elektromanyetik dalgaların aynısıdır. fakat WİFİ dlgaları oldukça kısadır. Geleneksel olanlar 12 cm uzunluğundadır ve modemden uzaklaştıkça dahada düşüyor. genel olarak 45 metre den öteye gidemiyor. 

2- Aslında sinyaller metal yüzey veya duvarlar tarafından emilerek engelleniyor. Yani evde modemi koyduğumuz yer sinyal oranını büyük ölçüde etkiliyor. Heryere eşit oranda sinyal yayabilmek için yapılması gereken ilk şey modemi merkezi bir yere koymaktır. 

3- Modemin açık bir yerde durması herkesin işine gelir. Görüş açısında olması iyi bir düşünce olacaktır. evde en uzak mesafeyi gördüğünüz ve en fazla sayıda odayı gördüğünüz yer modemizi koyabileceğiniz en iyi konumdur. 

4- Aynı zamanda modemizi yere koymanızda sinyal gücünü düşürecektir çünkü yerde bulunan bazı metaryellerin içinden geçemez. Bir çok modem dalgaları aşağı doğru yayması için tasarlanmıştır. Yani modemi yere koyduğunuz takdirde sebepsiz yere alt kata sinyal verirsiniz. 

5- Modemi diğer elektronik cihazlardan uzak tutmalısınız. Çünkü TV., Bilgisayar , Mikrodalga Fırın gibi içinde motor olan diğer cihazlar sinyalleri karıştırır. 

6- Bir çok modemin iki anteni olur en iyi yol bu antenlerden birini yatay  diğerini dikey konumda ayarlamaktır. 

7- Modemler dahili antenleri paralel şekilde olduğunda daha iyi çalışırlar. Bu nedenle Laptopların içindeki antenler yatay dır fakat tablet ve mobil cihazlarda durum tutuşunuza göre değişir. Yani hem dikey hem yatay sinyalle en iyi sinyali yakalama şansınız olur. 

8- Telefon için indirebileceğiniz pek çok uygulama var. Bir harita Çıkararak neyi düzeltmeniz grektiğini anlarsınız.