'Tinba' Virüsünün Hedefi Türkiye

TÜBİTAK şifreleri ve banka hesaplarını hedef alan "Tinba" virüsüne karşı uyardı.

TÜBİTAK’TAN Önemli Uyarı

1 Haziran 2012 yılında Danimarka'da faaliyet gösteren CSIS Güvenlik

Laboratuvarı tarafından tespit edilen 'Tinba' Virüsünün Hedefi Türkiye.

Türkiye Bilimsel Araştırma veTeknolojik Araştır ma Kurumu(TÜBİTAK)'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Siber Güvenlik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Bilgisayar Olayları Müdahale Ekibi (TR-BOME), bilgisayar kullanıcılarını Türkiye'yi hedef alan "Tinba" virüsü hakkında uyardı.

Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre,Türkiye'de 60 bin bilgisayarın bu virüsten etkilediği bildirilen açıklamada, "Virüsün dünyadaki yayılımı incelendiğinde özellikle Türkiye'nin hedef alındığı gözleniyor" denildi.

Kullanıcıları benzer görünümlü internet sayfalarına yönlendirerek iki aşamalı yetkilendirme mekanizmalarını atlatma, bulaştığı bilgisayarlarda kullanıcının kredi kartı şifreleri gibi hassas bilgilerini ele geçirme ve ağ trafiğini dinleme gibi yeteneklere sahip olan "Tinba" ile ilgili detaylı bilgi ve korunma yöntemlerine "www.bilgiguvenligi.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

"Tinba" virüsü, 1 Haziran 2012 yılında Danimarka'da faaliyet gösteren CSIS Güvenlik Laboratuvarı tarafından tespit edildi.