SUBÜ Teknopark için geri sayım başladı

SUBÜ Teknopark’ın kurulması için son aşamaya gelindi. Atıl durumda bulunan ve tamamen yenilenecek eski Toyota Diş Hastanesi binasına konuşlanacak Teknopark ile sanayi kuruluşlarının ortasında yeni bir teknoloji bölgesinin gelişmesi bekleniyor.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), yürüttüğü Teknopark kurulum çalışmalarında son aşamaya geldi. Kamuya ait bulunan atıl durumdaki eski Toyota Diş Hastanesi binasında konuşlanacak SUBÜ Teknopark, 1. Organize Sanayi Bölgesi ve büyük sanayi kuruluşlarının yanı başında, lojistik açıdan ulaşımın kolay olduğu bir bölgede yer alacak. Üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi tarafından hazırlanan detaylı dosya ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan teknik harita Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na gönderilerek SUBÜ Teknopark’ın bulunacağı bölgenin ‘Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)’ ilan edilmesi talep edilecek.

Teknopark için geri sayım başladı

Binanın tamamen yenilenmesiyle 2 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip olacak SUBÜ Teknopark’ta, 37 ofisin yanı sıra konferans salonu da yer alacak. Lokasyonun TGB ilan edilmesi yeni ürün geliştirmede, vergi ve çalışanlara yönelik SGK indirimi yapılmasında bakanlıktan destek sağlanması ve teknoloji geliştirmek isteyenlerin bir arada olacağı bir merkez olması için önem taşıyor. Ayrıca bölgenin SUBÜ Teknopark’ın konuşlanmasıyla gelişime açık hale gelmesi bekleniyor.