Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Vali Ahmet Hamdi Nayir’i SASKİ Genel Müdürlüğü’nde ağırladı. Keleş’e Genel Müdür Yardımcıları Sebahattin Belik ve Sezar Ercan da eşlik etti. Vali Nayir’in 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Keleş, SASKİ’nin su yönetim teknolojisi ve yatırımlarıyla ilgili olarak bilgiler verdi. 

Su geleceği için dev yatırımlar
Dünyada ve Türkiye ‘de temiz su kaynaklarının artan nüfus, gelişen sanayi, iklim değişikliği ve çeşitli nedenlerle her geçen gün daha da azaldığını söyleyen Keleş, “Çeşmelere Türkiye’nin en kaliteli içmesuyunu ulaştırmanın yanı sıra şehrimizin su geleceği için de büyük yatırımlar yapıyoruz. Su yönetimi anlamında en gelişmiş teknoloji neyse onu Sakaryalı hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Akçay Barajımızı inşallah bu yıl tamamlayacağız. Barajımızla hem Sapanca Gölü’nden aldığımız su miktarını azaltarak göle önemli bir koruma sağlayacak, hem suyu cazibeyle alarak enerji tüketmeyecek, hem de isale hattı üzerine kuracağımız 3 HES ile enerji üreteceğiz. Atıksu arıtma oranlarında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Şehrimize yeni içmesuyu ve atıksu arıtma tesisleri kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Su kaynaklarımızı ve çevremizi korumaya, su yönetiminde rol model olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SASKİ kritik bir görev üstleniyor
22 Mart Dünya Su Günü’nün kutlu olmasını dileyen Vali Nayir, “Suyun canlı yaşamına ve dünyamıza sunduğu katkıların önemi saymakla bitmez. Bu nedenle daima sahip çıkılması, israf edilmemesi gereken alternatifsiz bir kaynak. Susuzluk dünya genelinde her geçen gün daha çok insanın yüzleşmek zorunda kaldığı acı bir gerçek. SASKİ suyu yöneterek kritik bir görev üstleniyor. Şehrimizde su yönetimi noktasında kullanılan teknoloji üst seviyede. Çeşmelere son derece kaliteli içilebilir su ulaştırılıyor. Sadece bugünü değil geleceği de düşünerek yapılan altyapı yatırımları, barajlar ve temiz enerji kaynakları Sakarya’yı öne taşıyan nitelikler olarak ön plana çıkıyor. Sakarya bir anlamda geleceğe de hazırlanıyor. Bu anlamda şehrimize önemli hizmetler sunan SASKİ’nin tüm çalışanlarını tebrik ediyor, kendilerine kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.