Kaybolan veya çalınan Android işletim sistemine sahip akıllı cihazlar için geliştirirmiş olan sistem, kullanıcıların telefonlarını bulmalarına olanak sağlıyor. Google kaybolma veya çalıntı durumunda cihazların konumunu an ve an cihaz sahiplerine bilgi veriyor. Google bu sitemi geliştirmeden önce Görev Yöneticisinde gerekli ayarlamaları önceden yapılmış cihazları, bir başka cihaz yardımı ile hali hazırda bulabiliyordu. Bu tip ayarlamalar ve ek yazılımlar belirli bir yere kadar bilgi veriyor vede kullanımı biraz daha zordu.


Google, bu durumu göz önüne alarak gmail hesabı aktif olan bir cihazı kendi arama motorunda arama yaparak artık daha kolay bir şekilde harita üzerinde bulmak için imkan sağlıyor. Sizin de bir cihazınız kayboldu veyahut çalındıysa hemen google web sitesine girerek ‘Telefonumu bul’ yazıyoruz, Ardından arama butonuna tıklıyoruz. Daha sonra ise karşınıza ilk sıralarda yer alan bir harita karşınıza çıkıyor, bu haritada cihazınızın konumu gösteriliyor. Google cihaz bulma sistemini belirli ülkelerde test ediyor, ülkemize ve dünyaya ne zaman açılacağı konusunda henüz bir bilgi verilmedi.


Cihaz bulma servisini kullanmak için play store ve diğer google işlemleri için açılmış bir gmail hesabı olması yeterli, telefonunuzda zaten açık olan gmail hesabını bilgisayarda da aktif edilmesi gerekiyor. Google ana sayfasındaki arama kısmına ‘telefonumu bul’ yazıldığında harita üzerinden cihazınızı görmenizi ve bulmanızı sağlıyor.