Nokia, cihaz ve servis haklarını geçtiğimiz aylarda Microsoft'a satmıştı. Herkes bu satın alma sonrasında Nokia'nın donanım oyununu bıraktığı ve ağır ağır bıraktığı konusunda  dünmeye başlamış vr bu düşünceleri teyit eden nitelikte haberler duyulmaya başlanmıştı.

Nokia'dan gelen yeni bir haber göre, Nokia cihaz ve servis haklarını satmış olsada kendi içerisinde cihaz tasarlayıp, üretip, test ediyor. Bunu konuya verilecek en büyük örnek ise Nokia'nın Çin'de satışa sunduğu tableti N1 en iyi öerneklerden birisi olabilir.  Nokia, Çin'de satışa sunduğu tablet ile cesaret toplamışa benziyor ki yeni bir söylentiye göre Nokia yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor. Cihazın türü bir akıllı telefon olması ise akıllı telefon kullanıcılarının yüzlerini güldürmeye yetiyor. Çünkü nokia 3210 3310 1100 gibi efsane telefonları üretmiş bir köklü finlandiya donanım şirketi.

Yeni piyasaya sürmeyi planladığı akıllı telefon hakkında ve enönemli olan işletim sistemi konusunda kesin bir bilgi bulunmamakta, Herkesin bildiği Android, IOS, Windows Phone akıllı telefonlar nokia'nın sonunu getirmişti. Nokia' Android üzerinde kullanmak için Z Launcher adında yeni bir arayüz çıkartmış fakat bu arayüz Foxconn ekibi tarafından oluştulurmuştu. Anlaşılacağı gibi bu arayüzde Nokia ekibinin bu yazılımın oluşmasında bir katkı sağlamamıştı. Sanal gerçeklik üzerine de projeler üretemeye başlayan Nokia, donanım konusunda elini ayağını birazda olsa çekmiş olsa bile hale hazırda Ar-Ge ve Projelerini üretip test etmekte. Nokia, Microsoft ile yaptığı anlaşam gereği mobil cihaz üretemiyor fakat tablet ve benzeri cihazları üretme hakkına sahip. 2016 yılı veya sonrasında Efsane Geri Dönüyor diyebiliriz.