Okul sporları kapsamında düzenlenen Türkiye Şampiyonasında Sakarya Şampiyonu olarak grup müsabakalarına katılan Şehit Mahmutbey'in yıldız kızları, 6-9 Mart tarihleri arasında Edirne´de grup birincisi olarak yarı final müsabakalarına katılmayı elde eden 32 takımdan biri oldu.

Afyonkarahisar´da gerçekleştirilen yarı final müsabakalarında, grubunun ilk maçında Samsun Çarşamba Atatürk Ortaokulunu 3-0, ikinci maçında ise Muğla Menteşe Türdü 100.Yıl Ortaokulunu tie-break setinde 15-7 yenen filenin sultanları grup ikinciliğini garantiledi. Bu sonuçla Türkiye´de ilk 16 takım arasına girmeyi başaran Şehit Mahmutbey Ortaokulu bu kategoride Hendek´e bir ilki yaşatmanın haklı gururunu yaşadı.

Öğrencilerin bu başarısının kendilerini oldukça mutlu ettiğini bildiren Okul Müdürü Recep YAZICI, "Bizlere bu mutluluğu yaşatan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizle yaklaşık üç senedir gece gündüz çalışan beden eğitimi öğretmenimiz Ercan AKSU'nun azmi ve kararlılığı, aramıza bu yıl katılan ve voleybolda ülkemizin sayılı isimlerden biri olan beden eğitimi öğretmenimiz İdris DEMİR'in tecrübesi eklenince bu sonuç aslında şaşırtıcı değil. Her iki beden eğitimi öğretmenimize, öğrencilerimizin yetişmesinde emeği olan Hendek Olimpik Akademi Spor Kulübüne ne kadar teşekkür etsek az. 80 binlik bir şehirden çıkan bu yürekler, doğru isimlerle buluştuğu takdirde milyonluk şehirlerle ve yüksek bütçeli okullarla kıyasıya mücadele edilebileceğini bizlere kanıtlamış oldular. Kızlarımızın başarılarının devamını diliyoruz." dedi.