Kavakçı Kardeşler Kurtdere'de Birbirine Meydan Okuyacak

Hendek'in yetiştirmiş olduğu en büyük değerlerden olan Kündeci lakaplı Başpehlivan Mahmut Kavakçı ve kardeşi Ahmet Kavakçı bu hafta yapılacak olan Balıkesir Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde birbirlerine meydan okuyacak.

06-07-08 Ağustos 2021 Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Balıkesir'de düzenlenecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde Hendek'in Başpehlivanları Mahmut ve Ahmet Kavakçı birbirlerine meydan okuyarak güreşseverlere güzel bir güreş seyrettirecek.

Bu yıl yılın ilk güreşi olan Antalya Kumluca Yağlı Güreşleri'nde birbirine düşen abi kardeş daha sonra da yılın ikinci güreşi olan Bursa Nilüfer Belediyesi Çalı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde de birbirine düşmüş, güreşseverlere heyecan dolu anlar yaşatmıştı.

Sosyal medya hesapları üzerinden birbirine meydan okuyup dikkatleri üzerine çeken Kavakçı kardeşler, Kurtdere'de bu iş bitecek. Artık kim kündeci kim kılçıkçı herkes görecek dediler.

Başpehlivan Ahmet Kavakçı, "Biz Ata Sporumuzu icra ediyoruz. Burada baba oğula, ağabey kardeşe düşebilir. Bende buradan diyorum ki; ey Kündeci Mahmut Kavakçı, seni yenip elini öpmek istiyorum. Hazırmısın?" dedi.

Kündeci lakaplı Mahmut Kavakçı ise, "Kardeşim ve çırağım Ahmet Kavakçı ile yıllardır bu camiada güreşiyoruz. Rahmetli babam bizim için çok mücadele verdi. Yokluklar içinde zor şartlar içinde bu sporu yapmamız için elinden geleninin fazlasını yaptı. Bizde ondan aldığımız dua ile bu sporu sürdürüyoruz. Kardeşimle birçok defa karşılaştık, o beni yenmiştir bende onu. Fakat bu sefer başka. Ona diyorum ki; bu sefer paçalarını sıkı bağlaman da yetmeyecek. Sana şimdiye kadar hiç kullanmadığım bir oyunumu kullanıp, seni sırt aşağı yeneceğim. Her ustanın çırağına sakladığı bir oyunu vardır." dedi.

Birbirlerine meydan okuyan Kavakçı kardeşler, hafta sonu yapılacak olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'ne tüm güreşseverleri davet ettiler.