İlçemizden amatör atletizm severlerde bu maratonun 15 kilometrelik etabına katılacak. Uzun bir zamandır bu yarışmaya hazırlanan sporseverler Pazar günü 15 Temmuz Şehitleri için koşulacak bu yarışmayı sabırsızlıkla beklerken, antrenmanlara da ara vermeden Hendek Atatürk Stadında devam ediyorlar. İlçemizde ikamet eden 2007 yılı Balkan Maraton Şampiyonu eski Milli atlet Mahsuni DEMİR, Ş. Ali Gaffar Okkan Ortaokulu Müdürü Aykut DUMAN, Emekli bankacı Mehmet KARAGÜN, Emekli işadamı sporsever Kerim YELKENCİ, Bisiklet ve atletizm dalında birçok yarışmalara ilçemiz adına katılan Zafer KAYA, Osman YAZICI ve Burak KOÇ 15 kilometrelik etabında ter dökecekler.

Burak KOÇ bu yarışta LÖSEV adına koşarak Lösemi Hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak ve dernek faaliyetlerine katkıda bulunarak yarışmaya farklı bir heyecan katacak.Emekli öğretmen Sencer ODABAŞ ise 42 kilometrelik maraton etabında yarışacak.

Sporseverler, dünyada benzeri olmayan bu parkurda , halk koşusunda herkesin bu anı yaşamaya davet ediyorlar. 8 kilometrelik halk koşusu kayıtları devam etmektedir. Spor yapabilen herkesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yapılacak ve iki kıtayı birleştiren bu maratondan faydalanmaya davet ediyorlar.