Hendekli pehlivanlar usta pehlivan Gazanfer Kahveci nezaretinde yaptıkları yağlı güreş antrenmanı ile 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşlerine ve sonrasında yapılacak olan güreşler için 2021 yılı yağlı güreş sezonu hazırlıklarına bugün yaptıkları antrenman ile devam ediyorlar.

'Sadece Güreş sayfası canlı yayınladı

Sakarya'nın tek güreş programı ve tek güreş sayfası olan 'Sadece Güreş' bu önemli antrenmanı canlı olarak yayınladı.

Yayının yapıldığı saatten şu dakikaya kadar, canlı yayını ve sonrasın da ki video yayınını izleyen güreş severlerin destekleriyle Türkiye'nin her yerinden takip edilen yayın toplamda, 22.365 kişiye ulaşmış, 7.820 kişi de bu yayını görüntüleyip izlemiştir.

Hendekli pehlivanlar antreman yaptı

Hendekli pehlivanlar antreman yaptı

Önemli isimler canlı yayında röportaj verdi

Bugün saat: 13.00'da 'Sadece Güreş' sayfası üzerinden canlı olarak yayınlanan antrenmana önemli isimler katıldı. Bu isimler; Gazanfer Kahveci, Ahmet Karagöz, Yalçın Kaynak, Metin Alpaslan Temizce ve Fevzi Taşpınar oldu.

Gazanfer Kahveci: Artık bu hasret bitsin

Canlı yayında söz alan Kahveci, ‘Buradan öncelikle güreş camiasının Ramazan Bayramını kutlarım, herkese hayırlı baymalar diliyorum. Temennimiz inşallah yağlı güreşlerin istenilen yerlere gelmesini istiyoruz. Bütün spor faaliyetleri devam ediyor. Yağlı güreş neden olmasın ve gerçekten özlemde duyuyoruz. Bu durumu bütün ilgili birimlere tebliğ ediyorum. Fazla bir şey de söylemek istemiyorum herkes yağlı güreşi gerçekten özledi, özlem gidermek istiyor. Artık bu hasret bitsin. Ve buradan şunları da söylemek istiyorum biliyorsunuz ki Gazze ve Mescid-i Aksa’da çok büyük sıkıntılar oluyor. Filistin devletinin en içten dileklerimizle yayındayız. İsrail’i destekleyenleri kınıyoruz. Allah tüm Müslümanların yardımcısı olsun.’ dedi.

Balıklıihsaniye Mahallesi Muhtarı Ahmet Karagöz: Antalyalılarla güreş yapmak, Filistin'in İsrail'e karşı silahsız savaşmasına benzer

‘Öncelikle güreş camiasının Ramazan Bayramı’nı kutlarım inşallah pendemi biter ve sahalara yeniden kavuşuruz. İdmanlara yeni başladık. İnşallah güzel bir şekilde devem edeceğiz. Bunların haricinde ise bu çocuklara sahip çıkılmasını istiyoruz. Sahip çıkılmadığı müddetçe durumları belli, Antalyalılarla güreş yapmak, Filistin'in İsrail'le silahsız savaşmasına benziyor. Bu tarz sıkıntılarımız var çocuklara sahip çıkılırsa Hendek’te Sakarya’da şampiyonlar diyarı olur inşallah. Zaten altın kemer hedefi ile başladık bu yola elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapacağız da’ dedi.

Yalçın Kaynak: Birileri bu pehlivanları görmeli ve emeklerinin karşılığını vermeli

‘Bütün güreş camiasının ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı kutlarım. Hayırlara vesile olsun inşallah Gazanfer kardeşimizin de dediği gibi İsrail’in yaptığı bir zulüm var Filistin’e onun üzüntüsü ile Raman Bayramını kutluyoruz. Allah yardımcıları olsun. Pehlivanlar içinde güreşleri özledik, sahaları özledik, yağ kokularını özledik. Allah nasip ederse bir ışık göründü. Pehlivanlarımız kendi imkanları ile hazırlanıyorlar ama aynı zamanda çok da iddialılar. Birileri bu Pehlivanları görmeli ve ekmeklerinin karşılığını vermeli, destek olmalı ki yarın bir gün iyi dereceler yaptıklarında gurula sevinebilelim. Sakarya bir Pehlivan yatağı Türkiye’nin birçok ilindeki Pehlivanlar Sakarya’nın pehlivanlarından çekinir. Ama ciddi bir destek olmayınca gün yüzene çıkmıyor. Daha burada olmayan Pehlivanlar var. Korona ve kulübün olmamasıyla herkes bir yana dağıldı. Bir çatı altında toplanması lazım.’ dedi.

Hendekli pehlivanlar antreman yaptı

Hendekli pehlivanlar antreman yaptı

Metin Alpaslan Temizce: Hendek'i en güzel şekilde temsil edip, baş'a çıkacağım

‘Çok güzel bir Ramazan geçirdik Allah tutuğumuz oruçları kabul etsin. Kıştan bu yana güzel bir hazırlık dönemi yaşadık biliyorsunuz buranın iklimi biraz değişik o yüzden dışarıda antrenman yapamıyorduk. Havaların ısınması ile kispetlerimizi alıp çayıra geldik. Bu son yağlı antrenmanımız birkaç teknik çalışmadan sonra biraz nabız arttırma yaptık ve devam ediyoruz. Ustam Gazanfer Kahveci ve Ahmet Karagöz eşliğinde bizi seyreden ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu’na da selamlar buradan onun da bayramını kutlarım. Herkesin bildiği üzere Ramazan ayından yeni çıktık günlük 14/15 saat aç kalıyoruz e hali ile biraz kilo verdim. Ama bu zayıflık beni olumsuz yönde etkilemedi. Fazlalıklarım gitti diye düşünüyorum. İdeal kilom, gücüm sabit bundan çok mutluyum şu anda, yapılacak olan güreşlerde de elimden gelenin en iyisini yapacağım ve Hendek’i en güzel şekilde temsil edeceğim.’ dedi.

Son olarak canlı yayında söz alan Hendek'in yetiştirmiş olduğu önemli değerlerden biri olan eski pehlivanlardan usta pehlivan Fevzi Taşpınar ise şunları söyledi.

Hendekli pehlivanlar antreman yaptı

Fevzi Taşpınar: Bu işin sermayesi çalışmaktır

Henüz bir şey söylemek için daha çok erken sezonun başındayız. Çalışacaklar ve sonuçları görüp öğreneceğiz inşallah. Bu işin sermayesi çalışmaktır. Örneğin şimdi idmanlarda bol bol su alıyorlar sahada rakipler buna fırsat verecek mi belli değil. Ona göre kendilerini alıştıracaklar. Eskiden günümüze yağlı güreşte birçok şey değişti. Fakat şimdi bunları burada söylemek bir şeye yaramaz ama örneğin bizim zamanımızda güreşler 1 saat, puanlama süresi ise 10 dakika olurdu. 1/0 - 2/0 olduğunda maç sonuçlanmıyordu illaki puanlama yapılıyordu. Ama şimdi güreş süresi 30 dakika oluyor. Tek puan alan galip oluyor. Her şeyi kolaylaştırdıkları gibi güreşi de kolaylaştırdılar. Ama bu yapılan çalışmaların önemi büyük hep üstüne koyarak devam etmek lazım.’ dedi.