Türkiye’ nin bir çok yerinden kulüplerin katıldığı tunuvası adeta sporcu seli yaşanırken turnuva Türkiye Karate Şampiyonasını aratmadı. 

On ilden 800 sporcunun katılımıyla start veren turnuva 3 ayrı turnuva adı altında süresini tamamladı. 2007 doğumlu ve üzeri yaş gruplarının katıldığı turnuvada madalya ve kupa grubu olmak üzere iki sitlette yarışıldı. 

Hendek belediyesi Karate Takımı ve Hendek Halk Eğitim merkezi Sporcularının başarısı ise gözlerden kaçmadı. Hendekten 80 sporcunun katıldığı turnuvada madalya grubu erkeklerde 4 Birincilik 4 Üçüncülük alırken madalya grubu bayanlarda 1 Birincilik 3 İkincilik alarak madalya grubunu tamamladılar.

Kupa grubu erkeklerde ise 4 birincilik 2 ikincilik 9 üçüncülük alırken kupa grubu bayanlarda 6 birincilik 3 ikincilik 9 üçüncülük alarak turnuvada başarılı bir performans sergiledi.

Hendek belediyesi karate takımı antrenörleri ve hendek halk eğitim merkezi antrenörleri Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol  turnuvada yarışarak derece alan sporcularını tebrik ederken aynı tempoda çalışarak başarılarını daha da yükseltmek istediklerini ifade etti.
Kayacık ve Açıkyol ;’ uzun zamandır liglere hazırlanıyoruz. Ligler bizim can damarımız. Bütün lig maçlarına katılarak ve aynı zamanda özel turnuvalara da katılarak sporcularımızı biraz daha profesyonel hala getirmeye çalışıyoruz.  Sporcularımız da karşılığını bize madalya ve kupa alarak veriyor.  Sonuçlar için bütün sporcularımızı tebrik ediyoruz’. Dedi.