54 başpehlivanın 4’ü Hendekli

 
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından altın kemer için başpehlivanlık kategorisinde 54 başpehlivanın mücadele edeceği 654. Yapılacak olan tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde, Hendekli başpehlivanlar Mahmut Kavakçı, Ümit Balta, Ahmet Kavakçı ve Süleyman Aykırı da altın kemer için mücadele edecekler.

4 başpehlivan

Hendekli güreşçilere malzeme desteği yapan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, güreşçilere başarılar dileyerek, “Tarihi Kırkpınar güreşleri bilindiği gibi Türkiye'nin en önemli ve en köklü güreşleri. Biz de Hendek olarak bu güreşlere son derece önem veriyoruz. Orada güreşmek ve derece elde etmekte her güreşçi için büyük anlam ifade eder. İnşallah bizim güreşçilerimiz de Kırkpınar güreşlerinden iyi dereceler ile dönerek bizim için anlamı çok büyük başarılar getirirler. Kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Araç kaldırılıyor

Hendekli başpehlivan Ahmet Kavakçı’da Kırkpınar’a iyi hazırlandıklarını belirterek, “Bölgede düzenlenen tüm yağlı pehlivan güreşlerine katılarak buralarda çeşitli dereceler aldık. Ama bu güreşler bizim için Kırkpınar'a hazırlıktı. Bu turnuvaların haricinde yaptığımız ekstra idmanlarla iyice bu güreşlere hazırlandık. İnşallah iyi dereceler ile Hendek’e geri döneriz. “diye konuştu.  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, güreşseverler için ve Hendekli güreşçilere destek için 23 Temmuz Perşembe akşamı saat 09:00’de Hendek Merkez Camii önünden araç kalkacağını söyledi.