Avrupa’da Kürsü Dünya’da Kürsü
Geçtiğimiz günlerde Sırbistan’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 3. Olarak kürsüye çıkan Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü sporcusu Abdulsamet Başar, Bosna’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda da 3. Olarak gururumuz oldu.
Finalin kapısından döndü

Sabah seansında Amerikalı Dack Punke’yi 6-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen yıldız sporcumuz Abdulsamet Başar, daha sonra Mısırlı rakibi Hassan Ahmed’i 5-3 ile geçerek yarı finale adını yazdırdı. Başar, yarı finalde başarılı bir performans ortaya koymasına rağmen İtalyan güreşçi Glovani Freni’ye 7-2’lik skorla mağlup olarak finalin kapısından döndü. Akşam seansında Kırgız rakibi Kaniet Kubanov’u tuş eden milli güreşçimiz Abdulsamet Başar, bronz madalya elde ederek dünya kürsüsünün üçüncü basamağına çıktı.

Bakan Çağatay Kılıç, milli güreşçi Abdulsamet Başar’ı tebrik etti
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Abdulsamet Başar’ı tebrik etti. Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle: “Bosna Hersek’te düzenlenen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü olan milli güreşçimiz Abdulsamet Başar’ı kutluyorum. Şampiyonada mücadele edecek diğer sporcularımızı da madalya kürsüsünde görmeyi temenni ediyorum.”