Tarihi Edirne Kırkpınar'ın Hendekli Başpehlivanlarından Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübünde güreş hayatını sürdüren Mahmut Kavakçı, İlçemiz Hendek Belediyesi bünyesinde bulunan Ahmet Kavakçı ve Süleyman Aykırı Pandemi nedeniyle maalesef 2020 yılında yapılamayan, camiada büyük bir kaosa sebep olan yağlı güreşlerle ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı.

Hatırlayacağınız gibi, 1.5 yıldır süregelen bu sessizliği ilk olarak yaptığı basın açıklamasıyla Antalyalı Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz bozmuştu.

Devamında ise diğer Başpehlivanlar da yaptıkları açıklamalarla Gürbüz'e destek vermişlerdi.

Bunun üstüne bir açıklamada Sakarya Hendekli Başpehlivanlardan geldi. İlçemiz Hendek'in Başpehlivanları Mahmut Kavakçı, Ahmet Kavakçı ve Süleyman Aykırı ortak yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Başpehlivanlar; "Geçtiğimiz sene bu belirsizliklerle maalesef 2020 yılı yağlı güreş sezonunu açmadan kapattık. Bu sene de Şubat ayında olmamıza rağmen halen daha bilgilendirme ve net bir açıklama yapan olmadı. Biz Başpehlivanlar olarak sanki bugün güreş olacakmış gibi antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Tıpkı TGF Başkanı Sayın Musa Aydın'ın dediği gibi Hazır Kıta Askeriz. Fakat Güreş Federasyonunun bu konuda duyarsız olduğunu düşünüyoruz. Gerekli açıklama yapılmadıkça bizler de doğal olarak umutsuzluğa kapılıyoruz, haliyle bu da bizim antrenman performansımıza yansıyor. Başpehlivanlar olarak her zaman dediğimiz gibi, bize düşen ne varsa ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya hazırız" diyerek, federasyonun bu keşmekeşe bir son vermeleri gerektiğinin altını çizdiler.

Başpehlivanlarımız ayrıca, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da çıkmamız gerekiyorsa çıkalım, bu uğurda ne yapmamız gerekiyorsa onu yapalım" dediler.

Son olarak Başpehlivanlar, "Bizlerin şükürler olsun ki bağlı bulunduğumuz kulüplerimiz, belediyelerimiz var. Bir şekilde geçimimizi idame ettiriyoruz. Fakat bizim gibi olmayıp da herhangi bir yerden maaşı olmayan yüzlerce binlerce Pehlivanlarımız ve onların bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. O kardeşlerimizin tek gelir kaynağı Ata Sporumuz Yağlı Güreşte Türkiye'yi tek tek gezerek aldıkları yolluk adı verilen ücretleri var. Şimdi de haliyle yaklaşık 1.5 senedir güreşler olmadığına göre bundan da muaflar. Bu kardeşlerimiz ne yer, ne içerler hayatlarını nasıl sürdürürler bunları düşünen yokmu? O nedenle, Sayın Federasyon Başkanımız Musa Aydın ve ekibinden bu olaya çözüm üreterek gerekli hamleleri yapıp 2021 yılında er meydanlarının kapılarını biz Pehlivanlara açmalarını beklediklerini" ifade ettiler.