Süleyman Aykırı gümbür gümbür geliyor

Sakarya Hendek'li Başpehlivanlardan Süleyman Aykırı, 2022 yılı yağlı güreş sezonu hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor.

Sakarya Hendek'in mütevazı Başpehlivanlarından Süleyman Aykırı, sessiz sedasız yeni sezona ve Tarihi Edirne Kırkpınar hazırlıklarına devam ediyor.

Haftanın 6 günü dolu dolu antrenman programı ile hazırlıklarını sürdüren Aykırı, bu yıl benim yılım olacak diyor. Sadece Güreş programı yapımcısı ve sunucusu, gazeteci Cemil Tekin'e özel ve samimi açıklamalarda bulunan Başpehlivan Süleyman Aykırı şunları söyledi.

Hendekli Başpehlivan 2022 yılı yağlı güreş sezonu hazırlıklarına devam ediyor.

Kürsünün bir basamağında yer almak için hiçbir engelim yok!

"2021 yılı yağlı güreş sezonu biter bitmez çok kısa dinlendikten sonra, yeni sezon için hazırlıklara başladık. Geçen yıl gerek Pandemi gerekse de belirsizlik nedeniyle iyi bir hazırlık dönemi geçirememiştim. Fakat bu yıl her şey Allah nasip ederse çok iyi olacak. Şu anda Süleyman Aykırı'nın en iyi olduğu döneme çok yakınım. İnşallah hayırlısı ile sezona başlar başlamaz yapacak olduğumuz müsabakalarla her yönden Tarihi Edirne Kırkpınar'a hazır olacağım. Çalışmalarıma bu doğrultuda devam ediyorum.

Geçmişte olduğu gibi, bu yıl da Cengiz Tarım hocamla birlikte çalışıyoruz

En iyi olduğum dönemde, ilçemizde Basri hoca olarak bilinen Cengiz Tarım hocamla birlikte çalışmıştık. Basri hocam o yıl beni bambaşka Süleyman yapmıştı. Basri hoca her ne kadar futbol antrenörü olsa da kondisyoner denilince alanında bir numara diyebilirim. Yine aynı şekilde geçmişte olduğu gibi, kondisyon anlamında haftanın 3 günü kendisiyle çalışıyorum. Haftanın 6 günü günde çift idman olmak üzere hergün antrenman yapıyoruz. Bu noktada Basri hocama da bana yaptığı dokunuşlardan dolayı teşekkür ediyorum.

Mustafa Çelik hocamın da katkısı büyük

Son haftalarda, haftada 2 gün olmak üzere ekip olarak Karapürçek'e antrenmana gitmeye başladık. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Takımı ile birlikte salonda antrenman yapıyoruz. Bölgemizde yağlı güreşe yetiştirdiği talebelerle, verdiği emeklerle bu manada Mustafa Çelik'in katkısı yatsınamaz. Mustafa Çelik hoca çekirdekten gelme diyebilirim. Hep beraber çalışıyor olmak bana ve ekip arkadaşlarıma inanılmaz keyif veriyor. Ona da bu ortamı sağladığı için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bu sene kendisinin ve Sakarya'lı pehlivanların yılı olacağını söyleyen Süleyman Aykırı şimdiden yapılacak olan Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne tüm Sakarya'lıları davet etti.