Uluslararası Mehmet Akif Pirim Güreş Turnuvası’nda Hendek Güreş İhtisas Kulübü’nden 6 güreşçi milli takım mayosunu giyecek.


Rizeli Olimpiyat şampiyonu Mehmet Akif Prim adına 4.’sü düzenlenecek olan Uluslararası Mehmet Akif Pirim 14-15 Yaş Greko-Romen Güreş Turnuvası, 8-9 Kasım 2014 tarihlerinde Güneysu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Yurtiçi ve Yurt dışından yaklaşık 160 sporcunun katılacağı turnuvanın açılış töreni 08.11.2014 tarihinde saat 16.00’da Güneysu Spor Salonu’nda yapılacak. Uluslararası Mehmet Akif Pirim 14-15 Yaş Greko-Romen Güreş Turnuvası’na Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü’nden Bedirhan Tantan (46 kg), Muhammet Şensoy (46 kg), Abdulsamed Başar (53 kg), Furkan Korkmaz (73 kg), Serhat Kırık (53 kg) ve Bedirhan Tan (85 kg) katılacak.

“Başkanımız idolümüz”

Son yıllarda Türkiye’de güreş sporunun öne çıktığına işaret eden kendisi de eski bir Dünya Şampiyonu olan Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Antrenörü Zafer Başar, “Her sporcumuz madalyaya çok yakın. Türkiye güreşteki o eski parlak günlerine geri dönecek. Sporcularımıza güveniyoruz.”diye konuştu.

Çok emek verildi

Kulübü Antrenörü Ebu Bekir Yılmaz’da, yeni şampiyonların yetiştiğini ifade ederek, “Güreş küçük yaşlarda başlayıp uzun emekler verilmesiyle meyvesini veren bir spordur. Kulübümüzden Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıktı. Türk bayrağını Avrupa’da ve Amerika’da dalgalandırarak istiklal marşımızı söylettik. Bu gururu ve mutluluğu tekrar yaşamak istiyoruz.”dedi.