28 Şubat, 1 Mart tarihleri arasında Samsun ilinde yapılan küçükler, yıldızlar bay ve bayan  Okullar Arası Türkiye Karate Şampiyonasına Hendek şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu ve Hendek İmam Hatip Orta okulu damgasını vurdu.

 Şampiyona’ da 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz olmak üzere,toplamda 3 madalya alan Hendekli  karateciler ilimizin ve İlçemizin yüz akı oldular.

 Şampiyona finallerine 42 ilden toplam 274 sporcu katıldı. Samsun’un Bahattin Ekinci Spor Salonunda yapılan Şampiyonada, +50 kg da İrem nur Çelik Şampiyon, 35 kg  Kadir Açık deniz, İkinci 40 kg Bayanlarda İlayda Dane. Üçüncü olmuşlardır.

Hendek Belediyesi Antrenörü  “İlimizin ve ilçemizin yükselen yıldızı Karate branşı her geçen  gün başarılarına bir yenisini ekleyerek  sporcularımız, ilimizi ilçemizi ve okullarını en iyi şekilde temsil etti” dedi. Başta sporcularımızı tebrik ederken , destek olan sporcu velilerini,, sporcuların okullarını,Hendek Kaymakamı Mehmet Yıldız Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Karate il Temsilcisi Aykut Duman  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Feyzullah Köstereli  İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan Halk Eğitim Müdürü Necati Tan  Teşekkür Ettiğini Belirtti.

Karate İl Temsilcisi Aykut Duman: Karate’de Türkiye’nin lokomotifi olan Sakarya  okullar arası Türkiye Şampiyonasında birkez daha damgasını vurdu. Karate’de Sakarya’nın can damarı olan Hendek Karatesi de bu başarıda büyük pay sahibi. Bu başarıda emeği geçen başta Hendek Karate Kulübü antrenörü Nurkan KAYACIK’a, İlçe Spor Müdür Feyzullah KÖSTERELİ’ye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN ve diğer yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum dedi.