“Madalyaya hepiniz aynı uzaklıktasınız”

Güreş bu milletin ata sporudur

Hendek Güreş Ihtisas Kulübü’nde Avrupa Şampiyonası için hazırlık kampımda bulunan Yıldızlar Güreş Milli Takımını ziyaret eden AK Parti Sakarya Milletvekili Ali Inci,yaptığı konuşmada daha fazla başarılı olmanın yollarını anlatarak, çalışmadan ve azmetmeden hiçbir zaferin elde edilemeyeceğini belirtti. İnci, kendisinin de eski bir güreşçi olduğunu belirterek, “Güreş bu milletin ata sporudur.  Sizlerde de bu bilinçle çalışmalısınız. Güreş eski parlak günlerine sizlerle birlikte dönecek. Hepiniz Avrupa, Dünya, Olimpiyat şampiyonu olabilirsiniz.

Madalyaya hepiniz aynı uzaklıktasınız. Sadece çalışmalısınız ve hedeflerinize odaklanmalısınız”dedi.

Güreş bizim genlerimizde var

Son yıllarda Türkiye’de güreş sporunun öne çıktığına işaret eden milli takım antrenörü ve kendisi de eski bir Dünya Şampiyonu olan Zafer Başar’da Başkan İnci’ye teşekkür ederek “Her sporcu, en iyisi olmak ister. Ülkemizde ve dünya üzerinde de en iyi şu anda Hamza Yerlikaya. Onun için hedefimiz her zaman çok büyük oldu. Büyüklerimizin kazandırdığı başarılar, yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak, geçmişin tecrübesini bugünün teknolojisiyle harmanlayıp yeni atılımlar yapmaya çalışıyoruz.Türk stiline ve kendi güreş geleneğimize uygun yeni çalışmalar üretiyoruz.

Türk spor tarihine baktığınız zaman olimpiyatlarda en çok madalya güreş dalından geliyor. Genlerimizde, aile yapımızda güreş sporu yer alıyor. İmkan verildiği zaman her Türk çocuğu güreşte başarılı olur. Biz güreşe bu gözle bakıyoruz."Dedi. Yıldızlar güreş milli Takımı antrenör ve sporcuları AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci’ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek madalya sözü verdiler.