Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Prof.Dr.Ayhan Kızıl Caddesinde bulunan Hendek Belediyesi Atatürk Stadı ile Spor Salonunu kapsayan 34 dönümlük alanda hayata geçirilecek projenin detaylarını açıklamıştı. Bakanlığın bu projesinin belediye işbirliğinde Hendek’e kazandırılacak olması sadece Sakarya’da değil ülke genelinde yankı uyandırdı.

Türkiye’de spor camiasının önde gelen isimleri, yazarları, spor branşlarının federasyonlarının yöneticileri harekete geçerek, yatırım açıklaması sonrasında Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na teşekkür mesajları yayınladılar.  Gençlik ve spor adına böylesine önemli bir yatırımına Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba adının verilmesi, futbol camiasında da önemli etkiye neden oldu.

Hendek'te Yapımına Başlanacak Seba Spor Kompleksi heyecan uyandırdı

Başkan Babaoğlu tarafından, Hendekli olan Seba’nın adı verilen bu projeye birçok futbol kulübü de katkı sağlamak adına destek mesajları verdi. Sakaryalı ünlü spor adamları ve yorumcuları, Seba dostları olarak bilinen ünlü isimler, çeşitli branşlardaki temsilciler ve federasyonlar, futbol dernekleri, kulüpler ve antrenörler yatırım memnuniyetini dile getirdi. Projenin önümüzdeki günlerde temel atma törenine üst düzey protokol ve ünlü isimlerin katılacağı tahmin ediliyor.

Başkan Babaoğlu’na Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışma ve projeleri hayata geçirilmesi adına meclis tarafından verilen yetkinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığının rol model projesi için düğmeye basılmıştı. Süleyman Seba Spor Kompleksi içinde; 3 bin kişilik stadyum, sporcu oteli, fitness salonu, yürüyüş parkuru, 2 adet tenis kortu, atış poligonu, karate, jimnastik, muay thai, kick boks, judo, taekwondo sporları için 5 ayrı salon, basketbol, voleybol, hentbol, futsal sahaları,suni çim saha ve alt yapı tesisleri, kafeterya, dinlenme alanları, idari ofisler ve 180 araçlık otopark yer alacak. 

Hendek'te Yapımına Başlanacak Seba Spor Kompleksi heyecan uyandırdı