04 - 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında Sırbistan’da  yapılan Avrupa Greko-Romen Güreş Şampiyonası’nda okulumuz öğrencilerinden Abdülsamet BAŞAR 50 kg.da,   Avrupa ÜÇÜNCÜSÜ ,  85 kg.da Bedirhan TAN Avrupa  BEŞİNCİSİ olmuştur. 

Akabinde 22-27 Ağustos 2015 tarihleri arasında Bosna-Hersek’in başkente Saraybosna’da yapılan Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanan ve ülkemizi gururla temsil eden Abdülsamet BAŞAR Dünya ÜÇÜNCÜSÜ olarak ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmiştir. 



Osmangazi Meslek ve Teknik Anadolu lisesi müdürü Umur ÇEŞME, 2012 yılında güreş takımını okulda kurduklarını bu işin uzun soluklu, sabır  ve emek isteyen bir spor olduğunu belirtti. Daha ilk yılda takım halinde Sakarya Şampiyonu olduklarını , takip eden 2013, 2014 ve 2015 yıllarında bir çok kez takım halinde şampiyon ve ülke düzeyinde şampiyonluklar elde ettiklerini söyledi.  Üçüncü yılın sonunda Dünya ve Avrupa ‘da yapılan şampiyonalarda derece çıkartarak ülkemizi  gururla temsil ederek ay yıldızlı bayrağımız göndere çektirttiklerini söyledi. . Bunun bir başlangıç olduğunu,  öğrencilerini ve  beden eğitimi öğretmeni olan aynı zamanda da Türkiye milli takım antrenörü Zafer BAŞAR’ın büyük katkılarının olduğunu söyleyerek tebrik etti. Ayrıca katkılarını esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN,a  teşekkür etti. 

Beden Eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda milli takım antrenörü olan Zafer BAŞAR  “ Bize bu alanda emeklerini esirgemeyen ilçe milli eğitim müdürümüz Sabri  Doğan’a  teşekkür ediyorum.  Mesai saatleri dışında bile bizleri hiç yalnız bırakmayan, idmanlara gelerek  bizzat yerinde  izleyen ve  desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Umur ÇEŞME’ye sporcularımız ve kendi adıma teşekkür ediyorum”. Dedi..